Jihomoravskou ligu vyhrál kynolog z Třebíče

V sobotu 1. dubna proběhl v Miroslavi u Znojma jedenáctý ročník závodu O Miroslavský pohár, který byl začleněný jako poslední závod Jihomoravské ligy 2016/2017 ve sportovní kynologii. Svoje zastoupení v kategoriích ZZO a ZVV1 měl i kynologický klub z Kralic nad Oslavou, který se pravidelně účastní ligy už několik let.

uniweb weby

Členům kralického klubu se v Miroslavi dařilo, když v kategorii ZVV1 obsadil Patrik Svoboda z Třebíče se svým psem Coudym z Kralické tiskárny první místo. Kategorie ZVV1 se skládá ze základních cviků poslušnosti, jako je chod u nohy, aport, odložení, chůze na kladině, reakce na střelbu, vysílání a překonání překážek.  Kategorie ZVV1 dále obsahuje cviky obrany, kde mezi prvky patří průzkum terénu, vyhledání protivníka a jeho zajištění. Všichni účastníci předvedli skvělé výkony a ukázali přítomným divákům, že je kynologie baví a že se dokážou zcela soustředit i ve stresových podmínkách závodu.

Vítězství v závodu o Miroslavský pohár zajistilo německému ovčáku Coudymu a jeho psovodovi Patriku Svobodovi i celkové vítězství v Jihomoravské lize v kategorii ZVV1 a do Třebíče si spolu odvezli mistrovský titul. Pro tuto mladou dvojici je toto vítězství velkým úspěchem. V kategorii ZZO obsadili v Jihomoravské lize třetí místo Pavel Fiala se svoji fenou Galaxy, kteří jsou také z kynologického klubu Kralice nad Oslavou. 

Autor: Jana Jašková


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy