Kabaret Ovčáček čtveráček míří také na Vysočinu

Zatím na osm desítek českých a moravských kin uvede ve středu 7. února od 17.15 živě z areálu bohnické léčebny v Praze z Divadla za plotem politicky nekorektní kabaret Ovčáček čtveráček režiséra Petra Michálka.

uniweb weby

O představení je v celé republice velký zájem, zlínský soubor musel z kapacitních důvodů odmítnout hostování ve čtyřech desítkách měst a všechna ostatní představení jsou vyprodána. Pražskou derniéru souboru Městského divadla Zlín vyprodali diváci za osm minut od otevření předprodeje. Přímý přenos bude poslední možností představení zhlédnout, nebude se z něho dělat záznam a divadlo už nebude inscenaci dále uvádět.
Režisér Petr Michálek se nechal inspirovat absurdním sledem událostí okolo udělování státních vyznamenání na podzim loňského roku a především kauza Brady. Uměleckou paralelu našel s Havlovskou postavou Hugo Pludka ze Zahradní slavnosti (1963), který dosahuje společenského vzestupu pomocí dokonalého ovládnutí obsahově vyprázdněných frází. Kabaret je humornou parodií na mediální svět, který relativizuje pravdu a objektivní skutečnost. V Marku Příkazkém (videoukázka) našel režisér ideálního představitele Ovčáčka čtveráčka, který snad ani nehraje, ale do postavy se vtěluje.
Na Vysočine se zatím do projektu zapojila kina v Jihlavě, Cinestar a kino Dukla.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy