Katolické gymnázium Třebíč zlepšilo prostředí školy za tři miliony

Katolické gymnázium Třebíč investovalo za poslední dva roky do rekonstrukce školy a výměny oken více než 3,5 milionů Kč. Postupně tak zpříjemňují studentům prostředí, kde studují.

uniweb weby

V průzkumech studenti uvádějí, že právě také příjemné studijní prostředí a rodinný přístup je jeden zdůvodů, proč si zvolili pro své studium katolické gymnázium. Velmi příjemnou atmosféru školy potvrdila při své kontrole vloni také Česká školní inspekce.

„Během letních prázdnin jsme dokončili výměnu starých oken na jižní části serafinského křídla. Celková investice je milion a půl, z toho 600 000 Kč je dotace z ministerstva kultury, protože škola je zařazena jako kulturní památka a 120 000 Kč byla dotace z města Třebíč. Okna byla v nevyhovujícím stavu. Nová jsou kopií těch původních. V minulém roce jsme měnili okna na severní straně,“ popisuje ředitel katolického gymnázia Vít Feldbabel.

Během dvou let tak škola opravila školní kapli, nainstalovala zabezpečení školy, vyměnila vnitřní dveře do učeben a také vyměnila veškeré podlahy na chodbách. V současné době připravuje katolické gymnázium projekt, ve kterém počítá s výstavbou nových učeben.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy