Káva po.tmě míří do Havlíčkova Brodu

V pátek 10. února se od 14:00 do 17: 00 hodin v kavárně LeJa v AZ centru Havlíčkův Brod uskuteční akce s názvem Káva po.tmě. Jedná se o osvětovou akci, která zážitkovou formou přiblíží problematiku nevidomých a slabozrakých osob.

uniweb weby

Průvodci doprovodí hosty akce do kavárny, kde si objednají ze speciálně připravených nápojových lístků, pomocí hmatu a čichu. Dále budou mít možnost vyzkoušet si poznávat předměty, které denně používají, pomocí hmatu, a zahrát si společenské hry. Všechny průvodkyně, které se budou věnovat návštěvníkům, mají kurz průvodcovství, který v minulém školním roce absolvovaly v TyfloCentru Jihlava, o. p. s.

„První akce Káva po.tmě, kterou jsem spolu s dobrovolníky realizovala v září loňského roku, se uskutečnila v historických prostorách jihlavské radnice. Byla součástí doprovodného programu Evropského dne mobility. Na její přípravě a realizaci jsme spolupracovali už podruhé se Zdravým městem Jihlava,“ dodala Martina Čejková, studentka III. ročníku, oboru Sociální práce na jihlavské Soukromé vyšší odborné škole sociální, která projekt připravila.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy