Krajskou záchytku dál povedou Služby města Jihlava, nového provozovatele kraj nenašel

Protialkoholní záchytná služba pro Kraj Vysočina zatím svého provozovatele nemění. I když město Jihlava svou smlouvu vypovědělo už na podzim, nového zájemce se nalézt nepodařilo.

uniweb weby

Na vypsanou veřejnou zakázku na nového provozovatele nikdo nereagoval ani navzdory tomu, že Kraj Vysočina přislíbil adekvátně navýšit úhrady za tuto službu. Kraj Vysočina tak opět obnoví smlouvu se Službami města Jihlava, které smluvně zajišťovaly záchytnou službu už od roku 2013. 

Od února navíc kraj poskytne staronovému provozovateli odměnu navýšenou o 10 procent, tedy o 40 tisíc měsíčně. „Toto oboustranně přijatelné řešení bylo jednou ze zvažovaných variant,“ potvrdil náměstek hejtmana Vladimír Novotný.

Provoz protialkoholní záchytné služby však podle něj nikdy ohrožen nebyl. „Fakt, že jsme byli připravení realizovat provoz služby prostřednictvím vlastní příspěvkové organizace, svědčí o věcném a zodpovědném přístupu k řešení této situace,“ doplnil Novotný s tím, že kraj aktuálně řeší také budoucí umístění záchytné stanice v souladu s novou vyhláškou.

Text: Vendula Kadlecová
Foto: kr-vysocina.cz

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 30.01.2018 19:58




0 +
 

Hlavní zprávy