Krausberry aneb Rock for book po čtvrté

Ve dnech 14. a 15. října se v KD Ostrov Havlíčkův Brod uskuteční už 26. Podzimní knižní veletrh (http://veletrh.hejkal.cz/). Jednou z mnoha doprovodných akcí knižního veletrhu je koncert na podporu knih, čtvrtý ročník Rock for book se uskuteční v pátek 14. října od 21.00 v klubu Oko v Havlíčkově Brodě.

uniweb weby


Hudební večer s podtitulem Zpátky ke knihám (Back to books) také v letošním roce nabídne tři kapely a jedno taneční vystoupení.

Hlavní kapelou večera je pražská kapela Krausberry. Koncertní projev stojí na rtuťovitém Martinovi Krausovi, jemuž se pro neustálý pohyb na pódiu říká „český Mick Jagger“. „Jeho skvělý, v minulosti mnoha hospodami testovaný, vyřvaný vokál skvěle doplňuje svojí „pološílenou“ mimikou obličeje a pódiovou gymnastikou přesně jako frotman „stounů.“ (Encyklopedie Bigbítu). 

Krausberry Martin založil v roce 1985 po nedobrovolném odchodu z kapely Bluesberry Petara Introviče. Krausberry nahrály šest studiových alb, z nichž nejoceňovanějším je čtvrté v pořadí s názvem Šiksa a gádžo. Toto album obsahuje hity jako Náš dům, Horoskop, Do nebe či Starý časy. Uvedení Martina do Beatové síně slávy letos na konci května je logickým vyústěním jeho pozoruhodné cesty mimo hudební mainstream. 

V kontextu doprovodné akce knižního trhu stojí za zmínku, že v kapele Krausberry řadu let působil na postu kytaristy Václav Svojtka, majitel jednoho z největších knižních vydavatelství v České republice Svojkta & Co.

Tradiční předkapelou bude havlíčkobrodský Traffic Jam. Původně čistě bluesová, dnes žánrově více rozkročenější kapela byla u obou posledních koncertů Krausberry v Havlíčkově Brodě před mnoha lety: nejdříve v legendárním Vagonu a po jeho zbourání v Music Clubu Effect.

After party přímo na sále obstará skvělá kapela Exit ze Žďáru nad Sázavou. Exit má vlastní repertoár (tři autorská CD), ale paradoxně nejvíce se proslavil vtipnou předělávkou Dream On skotské kapely Nazareth. Kdo by neznal „Pivo – ty jsi nápoj všech dob, vaří Havlíčkův Brod“?.

V úvodu se představí taneční skupina moderních gymnastek ze školního sportovního klubu při ZŠ Štáflova Havlíčkův Brod. Pod vedením Martiny Folvarské a s taneční kompozicí Věštkyně děvčata letos vyhrála řadu amatérských tanečních soutěží.

Program večera

21.00  Věštkyně – taneční vystoupení
21.05  Traffic Jam
22.30  Krausberry
00.30  Exit

Vstupné v předprodeji 150 Kč, na místě 200 Kč. Předprodej vstupenek probíhá v obchůdku TULIPÁN v Horní ulici v Havlíčkově Brodě.
Hlavním partnerem koncertu jsou Tiskárny Havlíčkův Brod, a. s.

Další informace na facebookovém profilu akce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy