Kriminalisté dopadli na Jihlavsku distributora pervitinu

Kriminalisté z Jihlavska dopadli třicetiletého muže, který přivážel z různých míst České republiky do Jihlavy pervitin a ten distribuoval. Jedná se o soudně trestaného recidivistu, který byl za drogovou trestnou činnost před necelými dvěma měsíci odsouzen. Muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu a skončil ve vazební věznici.

uniweb weby

Drogy obviněný muž prodával dalším osobám nejméně od letošního února, pervitin jim poskytl v desítkách případů. Kvůli obstarání drog podnikl několik cest, také minulý týden odjel autobusem přes Brno do Olomouce, kde nakoupil pervitin. 
„Muž přijel po čtvrté hodině odpoledne na autobusové nádraží v Jihlavě autobusem jedoucím ve směru od Brna. Zákrok provedli kriminalisté ve spolupráci s policisty Speciální jednotky Dukovany. Při realizaci zajistili necelých deset gramů pervitinu. Zadržený muž byl umístěn do policejní cely. Zajištěná krystalická látka bude dále podrobena odbornému zkoumání,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.  

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání třicetiletého muže z Jihlavy. „Muž byl obviněn ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal Radim Novák, komisař oddělení obecné kriminality. Jak dále dodal, obviněný muž byl už v minulosti za drogovou trestnou činnost soudně trestán. Na konci dubna byl odsouzen za zvlášť závažný zločin spáchaný navíc ve značném rozsahu, potrestán byl podmíněným trestem odnětí svobody se zkušební dobou na pět let. Dále jsou proti muži v současné době vedena dvě trestní řízení v souvislosti s jeho porušováním zákazu řízení vozidel, který mu byl vloni v létě uložen v souvislosti s dopravní nehodou, při které došlo k těžkému ublížení na zdraví.

Muž byl obviněn z toho, že opatřoval na různých místech České republiky pervitin a ten poté dále distribuoval. „Pervitin dovážel na Jihlavsko z Olomouce, Ostravy a dalších míst,“ upřesnil komisař Radim Novák. 
„Na obviněného třicetiletého muže byl podán návrh na vzetí do vazby,“ doplnil Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. Poté, co soud rozhodl o vzetí muže do vazby, eskortovali ho policisté do věznice. Případ kriminalisté dále vyšetřují. „Za spáchaný zvlášť závažný zločin hrozí obviněnému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ zakončil Pavel Krčál. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.06.2017 12:14




0 +
 

Hlavní zprávy