Kriminalisté na Jihlavsku vypátrali pachatele série krádeží

Necelou desítku krádeží, ke kterým došlo v první polovině roku převážně v Jihlavě, objasnili jihlavští kriminalisté. Majetkové trestné činnosti se dopustili muž a žena, oba opakovaně soudně trestaní recidivisté. Cílem dvojice se staly zejména stavební buňky a dále garáže, způsobená škoda přesáhla 160 tisíc korun.

uniweb weby

„Dvojice má na svědomí celkem osm vloupání do objektů, ve všech případech se krádeže dopustil muž, čtyřikrát se s ním na vloupání podílela ještě žena. V šesti případech došlo ke krádeži v Jihlavě, v jednom ve Stříteži a v jednom v Záborné. V převážné většině se cílem staly stavební buňky, z nichž mizelo hlavně nářadí a kabely, ve dvou případech přišli o své věci majitelé garáží. Do objektů se muž a žena dostávali po vypáčení dveří. Odcizené věci dvojice prodávala na různých místech náhodným osobám a takto získané peníze muž a žena používali pro vlastní potřebu,“ dodal komisař Pavel Krčál.
Největší škoda vznikla při vloupání do stavební buňky na oploceném pozemku společnosti v Jihlavě, ze které muž se ženou v druhé polovině května odcizili nářadí v hodnotě téměř čtyřicet tisíc korun, další škodu způsobili poškozením. „Oba společně se na začátku června vloupali také do stavební buňky v Záborné, kde odcizili nářadí v hodnotě přibližně čtyřiatřicet tisíc korun, a o něco málo menší škodu způsobili při vloupání do stavební buňky v průmyslové zóně Jihlava - Střitež. 
Muž i žena byli v minulosti už opakovaně soudně trestáni a odpykali si i trest odnětí svobody, letos v červnu byli oba vzati do vazby vzhledem k jejich další rozsáhlé majetkové trestné činnosti,“ popsala případ policejní mluvčí Jana Kroutilová. 
Policejní komisař zahájil trestní stíhání obou, muž i žena byli obviněni ze spáchání dvou trestných činů.
Osmatřicetiletá žena
je obviněna z přečinu krádeže a přečinu poškození cizí věci, oba trestné činy spáchané ve spolupachatelství. 
Případ kriminalisté dále vyšetřují, za spáchanou trestnou činnost hrozí oběma podle jejich informací obviněným trest odnětí svobody až na pět let.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 12.10.2016 11:16




0 +
 

Hlavní zprávy