Kurzy pro pečující v září v Jihlavě

Diakonie ČCE pořádá ve spolupráci s farním sborem ČCE v Jihlavě cyklus kurzů Pečuj doma a s námi. Je určen laickým pečujícím, starajícím se o seniory a je financován z prostředků Evropského sociálního fondu, pro účastníky je zdarma. Kurzy se uskuteční ve Farním sboru ČCE, Vrchlického 1 v Jihlavě.

uniweb weby

Projekt Pečuj doma a s námi pořádá od loňského října v celé republice Diakonie ČCE, nově také v kraji Vysočina.  „Projekt je zaměřený na podporu rodinných pečujících o osobu blízkou. Činnostmi zaměřenými na vzdělávání, poradenství a podpůrnými aktivitami, reaguje tým pracovníků na potřeby a konkrétní poptávku pečujících, s cílem posílit jejich dovednosti, znalosti a kompetence, aby pečování lépe zvládali. Všechny aktivity jsou vzájemně provázány, aby podpora pečujících byla účinná,“ popisuje Martina Dvořáková z Diakonie ČCE.
Cílovou skupinou jsou laičtí pečující, starající se o seniory, ale i mladší, zdravotně postižené osoby. Důraz je kladen na komplexní podporu pečujících.
„Většina lidí, když se dostane do situace, kdy se jim vrátí domů z nemocnice jejich blízký, který byl dosud soběstačný a najednou se o sebe nedokáže sám postarat, tak si neví rady.  Jsou postaveni před nelehký úkol, postarat se. Často nevědí, jaké mají možnosti, kam se obrátit, na co mají nárok, jak s nemocným komunikovat, jak jej ošetřovat a z nevědomosti vzniká strach, že to nezvládnou.  A my chceme těmto lidem pomoci se zorientovat a zprostředkovat jim informace a možnost se  naučit o své blízké co nejlépe pečovat. K tomu mají sloužit kurzy pro pečující, které se budou konat po celé republice. Jeden z cyklu kurzů se uskuteční v září a říjnu ve farním sboru ČCE v Jihlavě
Na kurzech získají potřebné rady a informace, vymění si zkušenosti, prakticky nacvičí ošetřovatelské techniky. Obdrží také soubor příruček k pečování a DVD s instruktážními videi,“ dodává Martina Dvořáková.

Přehled kurzů

Středa 20. září 9.00-15.00 Pečování o člověka s demencí, Zdeňka Beránková Juchelková                                                            
Pátek 22. září 9.00-15.00 Pečování v závěru života, Bohumil Bradáč

Středa 27. září 9.00-15.00 Sociálně právní kurz, Radka Pešlová
Středa 4. října 9.00-15.00 Fyzioterapeutický kurz, Eva Šafářová
Sobota 7. října 9.00-18.00 Ošetřovatelský kurz + Praktický a nácvikový kurz I. 
Martina Terezie Kalábová
Sobota 14. října 9.00-18.00 Praktický a nácvikový kurz II. + Kurz komunikace 
Martina Terezie Kalábová                                            

Informace a přihlášky na www.pecujdoma.cz, také na tel. 603 167 540 nebo e- mailem na: martina.dvorakova@diakonie.cz.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 17.08.2017 10:10




0 +
 

Hlavní zprávy