Ledňáček v Ledči cvrliká i v zimě a už chystá program na celý nový rok

V uplynulém roce oslavilo Mateřské centrum Ledňáček při Oblastní charitě Havlíčkův Brod už desáté narozeniny. Jak odhadovala jeho koordinátorka Eva Chvátalová, loňské akce si nenechalo ujít zhruba padesát rodin. Také letošní rok bude v Ledňáčku v ledečské Nádražní ulici nabitý.

uniweb weby

Návštěvníci se mohou těšit jak na tradiční dopolední programy pro maminky s dětmi, tak i na novinky. K těm budou patřit třeba i nové výlety za poznáním nebo Ledňáčkovy diskuzní kluby. 

Mateřské centrum Ledňáček je otevřeno pro širokou veřejnost. Největší zájem o jeho akce projevují samozřejmě maminky s malými dětmi, kterým umožňuje vyjít ze sociální izolace, jíž jsou ženy na rodičovské dovolené ohroženy, a zároveň dává příležitost ke sdílení zkušeností a rozvoji rodičovských dovedností. Děti si zase lépe zvykají na větší kolektiv, který je čeká v mateřské a později na základní škole. „Pokud má maminka zájem do Ledňáčku docházet, stačí, aby se za námi přišla podívat kdykoliv během otevírací doby. Dozví se tak vše o provozu centra a zároveň si může vybrané aktivity vyzkoušet,“ uvedla Eva Chvátalová. 

Otevřeno je vždy v úterý a ve čtvrtek od 9.00 do 11.30. Ve čtvrtek se pak ještě konají tvořivé dílničky od 15.30 do 17.00. Ledňáček také každý čtvrtek od 14.30 do 15.30 pořádá kurz nazvaný Hodina pro předškoláky. Samozřejmostí je nabídka poradenství během otevírací doby. „Všechny naše akce jsou pro širokou veřejnost. Každý měsíc připravujeme jednu větší přímo v mateřském centru nebo vyrážíme do blízkého okolí. V březnu nás čeká oslava jedenáctých narozenin spojená se dnem otevřených dveří a také setkání s Miroslavou Kadlecovou na téma prevence dětských úrazů. V dubnu se těšíme na návštěvu knihovny a v květnu pojedeme vítat jaro na Stvořidla,“ prozradila koordinátorka. Novinkou jsou také Ledňáčkovy diskuzní kluby, které se s Evou Chvátalovou konají každý čtvrtý pátek v měsíci. Jde o mezigenerační setkání blízkých, kdy se hovoří na různá témata ušitá na míru radostem a strastem moderní rodiny. 

To ale není všechno. „Plánujeme také nové výlety, chystáme se na výstavu hodin na Ledečský hrad, od března nás čeká vždy jednou měsíčně večerní tvoření pro dospělé a na podzim chystáme setkání s policisty nebo seminář o první pomoci,“ pokračovala Eva Chvátalová s tím, že se maminky už hodně těší právě na letní výlety, takzvané Výpravy za poznáním. Každá výprava bude mít jiný cíl a program jak pro malé, tak i větší děti. Ta první zavede účastníky na hrad v Lipnici nad Sázavou, kde budou pátrat po tajemství této památky. Na podzim samozřejmě nebude chybět už desáté Uspávání strašidel na Ledečském hradě.  

Více informací o Mateřském centru Ledňáček je k dispozici na webu www.hb.charita.cz nebo na Facebook

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy