Ledoví horolezci se připravují na stěnu ve Víru

Od soboty 7. ledna začíná další sezona na Ledové stěně ve Víru. A s ní přichází i několik novinek. Významnou z nich je, že u stěny bude horolezcům k dispozici krbem vytápěná Krabička pro odložení zavazadel, bot, bund nebo partnerů a dětí.

uniweb weby

Jednou z dalších novinek je zkrácení jednotlivých lezeckých termínů o půl hodiny, čímž vzniknou půlhodinové přestávky, dávající prostor ke kontrole navráceného použitelného materiálu a k přípravě pro jeho znovupoužití. Termíny na lezení tedy budou 9.00–12.30, 13.00-16.30 a 17.00–20.30.

Třetí  změnu představuje navýšení příspěvku na vytvoření a obnovu ledové vrstvy o 50 Kč. Členové Českého horolezeckého svazu zaplatí 150 Kč a ostatní návštěvníci 200 Kč. „Navýšení souvisí s investicemi, které už proběhly, které právě realizujeme nebo připravujeme, ale hlavně s dostavbou Krabičky a s vývojem a údržbou ledovacího systému,“ vysvětlují na svých webových stránkách provozovatelé stěny

Pokud jste příznivci ledového horolezení, rezervační kalendář včetně už zamluvených termínů najdete na webových stránkách.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy