Matador české hudební scény v Havlíčkově Brodě

Klub Oko pořádá v pátek 19. května od 20.00 koncert Luboše Pospíšila, který zahájil svou hudební pouť v roce 1969 v řadách populárního C&K Vocalu. Pak odešel na sólovou dráhu. Prvním sólovým počinem byl v roce 1981 singl Kráska v nesnázích.

uniweb weby

Na první sólovou desku si musel z dobových důvodů počkat až do roku 1983. LP Tenhle vítr jsem měl rád se ve své době stalo bombou. Doprovázela ho na ní skupina Oty Petřiny. Luboš Pospíšil na začátku své sólové dráhy jezdil po tuzemských sálech sám s kytarou.

Druhou desku už natáčel se svou mateřskou formací 5P, mezi jejímiž členy nechyběl Bohumil Zatloukal (ex-Jasná páka), David Koller nebo Michal Pavlík (dnes Čechomor), vyprodával v letech 1982-88 sály po celé republice. Luboš Pospíšil působil také jako zpěvák v jedné ze sestav skupiny Blue Effect a v roce 1989 s ní natočil singl Kampa. V 90. letech spolupracoval se skupinou Biograf, posléze se vrátil znovu k 5P. Po různých personálních změnách koncertuje Luboš Pospíšil s 5P v tomto složení: Ondřej Fencl - kapelník a klávesista, Mirek Linhart - kytara, Pája Táboříková - bicí a Martin Štec - baskytara. 

Unikátem na scéně jsou sehrané pětihlasy jako další poznávací znamení současných 5P. Luboš Pospíšil vydal v roce 2014 poslední řadové CD Soukromá elegie. V roce 2016 vydal Supraphon ve dvou boxech třinácti-diskový komplet všech zpěvákových CD + kupa bonusů. Route 66 – Exit 1 (1978-1993) - 7 CD a Route 66 – Exit 2 (1998-2016) - 6 CD. „Koncert Luboše Pospíšila bude začínat ve 20.00. Počítáme, že přijdou příznivci , kteří pamatují hudební začátky Luboše. Proto bude na sále stolová úprava a vstup do klubu bude od 19.00,“ uvedl Jakub Baloun produkční Klubu Oko. 

Pořadatel koncertu vyhlašuje soutěž o tři volné vstupenky. Otázka zní: V kterém roce se narodil Luboš Pospíšil? Správnou odpověď pošlete do čtvrtka 18. dubna do 12.00 na mailovou adresu hudbasoutez@seznam.cz. Uveďte své jméno včetně mobilního čísla pro včasné upozornění na výhru.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy