Mesiáš Georga Friedricha Händela v Třebíči

Po koncertech v Přibyslavicích, Budišově, Náměšti nad Oslavou, Stařči, Slavkově, Hodoníně, Veselí nad Moravou a Jaroměřicích nad Rokytnou uslyší polsuchači toto oratorium v podání souboru Musica animata v sobotu 12. listopadu poprvé i v Třebíči.

uniweb weby

Třebíčský soubor Musica animata nachystal pro své posluchače na letošní podzim a zimu jedno z vrcholných děl hudební barokní tvorby - oratorium Georga Friedricha Händela Mesiáš. „Jde o skladatelovo nejvýznamnější a nejpopulárnější dílo, které v průběhu staletí získalo až ikonickou hodnotu. Obsahuje i proslulý sbor Aleluja, který patří mezi nejznámější kompozice klasické hudby vůbec,“ zve na sobotu 12. listopadu od 19.00 do kostela sv. Martina v Třebíči Karel Tomek, který koncert řídí. Podle jeho slov budou mít posluchači možnost za dobrovolné vstupné prožít poselství této nadčasové skladby, která v době módní a pohodlné relativizace všech životních hodnot představuje Toho, který chce a má moc nás vyvést ze strachu k radosti, ze zmatku do jistoty, ze smrti do života. Bez tajemna, bez magie, bez senzace, pouze s naším souhlasem.

„Provedeme všechny sborové části a výběr nejlepších částí sólových. Tento projekt je finančně podpořen městem Třebíč. Je potřeba přijít včas, protože prostor kostela je omezený,“ dodává Karel Tomek. Účinkují: Musica animata, Smyčcový orchestr ZUŠ Třebíč a Ad Hoc Quartet Třebíč s uměleckým vedoucím Vítem Coufalem. Projekt finančně podpořilo město Třebíč. Dobrovolné vstupné bude použito na úhradu nákladů koncertu.

Více na www.animata.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 08.11.2016 08:31




0 +
 

Hlavní zprávy