Michal Prášek vyhrál Mistrovství České republiky

Závěrečný závod Mistrovství České republiky se jel na okruhu Slovakiaringu a na startu nechyběl ani havlíčkobrodský jezdec Michal Prášek.

uniweb weby

Do sobotního závodu odstartoval prášek z druhého místa. "Závod byl hodně napínavý, s Jarem Černým jsme celý závod bojovali kolo na kolo. Do posledního kola jsem v sobě našel sílu přidat a s náskokem 2.2 sekundy vyhrát. Nedělní závod byl ještě napínavější, boj o vítězství se zase odehrával mezi mnou a Jarem Černým. Několikrát během závodu jsme se předjeli a já věděl, že Jaro mi bude chtít vrátit porážku ze soboty. Měl jsem promyšlenou taktiku, kdy jsem se snažil druhou polovinu závodu jezdit v čele, abych měl situaci pod kontrolou a věděl jsem o místech, kde jsem nebyl silný. Při nájezdu do posledního kola byl Jaro úplně na mě a já se snažil přidat na místech, kde jsem věděl, že mám ještě rezervu a závod jsem těsné o 0.2 sekundy vyhrál," popisuje Michal Prášek. 

Prášek tak ovládl Mistrovství ČR ve třídě Superstock 1000. Byl to pro něj i jeho tým další vydařený víkend, stejně jako celá letošní sezóna. "Byla hodně výjimečná, jel jsem tři šampionáty a všechny se mi podařilo vyhrát. (Alpe Adria Championship, MČR přírodních okruhu CAMS a MČR ČR na motodromechů, pozn. redakce)," říká Prášek a dodává: "Závěrem bych chtěl poděkovat šéfovi týmu Pavlovi Roháčovi, který mi i pro letošní sezonu zajistil skvělé podmínky pro závodění a mému tátovi za skvěle přichystanou motorku. Děkuji také všem partnerům a fanouškům, kteří mě podporují."

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy