Minifestival řemesel v Jihlavě

Na Masarykově náměstí v krajském městě bylo ve čtvrtek 22. září po celý den živo. Kraj Vysočina v rámci projektu Řemeslo má zlaté dno, ve spolupráci s jihlavským magistrátem a mediálním partnerem Hitrádiem Vysočina připravili Minifestival řemesel, který doplnil Gastrofestival.

uniweb weby

Školy zde prezentovaly studijní obory zaměřené například na přírodovědu, agropodnikání, železnici, strojírenství, pasířství, veterinářství, ale i zcela nový maturitní obor - zpracovávání plastů. U kašny ve spodní části náměstí byly k vidění sportovní vozy kaipan, se kterým se už mohla veřejnost seznámit na řadě akcí. Během května letošního roku se auta prezentovala v každém z pěti okresních měst regionu, a také byly svého času vystaveny ve vstupních prostorách nákupního centra City Park v Jihlavě.
 
Součástí akce byl Den komunální techniky spojený s přehlídkou vozidel moderní údržby Krajské správy a údržby silnic Vysočiny (KSÚSV), který se konal zhruba ve stejném časovém rozpětí. V sídle KSÚSV se od půl deváté do jedné hodiny po obědě uskutečnilo Cestářské rodeo.
 
Pomyslnou "třešničkou na dortu" se stal křest kalendáře pro rok 2017 Řemeslo má zlaté dno - ten pokřtil hejtman Jiří Běhounek s návrhářkou Blankou Matragi za účasti zástupců Krajské hospodářské komory a Agrární komory Kraje Vysočina v City Parku Jihlava. Křtu předcházela módní přehlídka Střední umělecko-průmyslové školy Helenín včetně ukázky vybraného modelu z dílny značky Matragi, následovalo pěvecké a hudební vystoupení Jitky Boho Válkové a jejího manžela Lukáše. Na kalendáři, který byl vydán v počtu sedmi tisíc výtisků, spolupracovaly školy zřizované Krajem Vysočina. Dva exempláře si odvezla Blanka Matragi, kt erá zavzpomínala svá na studia v helenínské oděvní škole, i na dobu, kdy nebylo nic k sehnání, a tak se šikovné ženy a dívky, pokud chtěly chodit hezky oblečené, musely chopit nůžek a nití.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
23.09.2016 13:15




0 +
 

Hlavní zprávy