Mladí baseballisté se dočkají hřiště v Jihlavě

Po sportovních úspěších se mladí baseballisté dočkají hřiště, na svém jednání o tom rozhodlo Zastupitelstvo města Jihlavy a jednohlasně tak podpořilo další rozvoj baseballu v Jihlavě. Mládežnické baseballové hřiště vznikne v areálu základních škol Otokara Březiny a Demlova na nevyužívaném prostranství bývalého školního hřiště a atletického oválu.

uniweb weby

Záměr dlouhodobě podporují i ředitelé obou škol, kteří si od nového hřiště slibují smysluplné využití areálu v odpoledních hodinách i jeho oživení pro rodiny s dětmi. Navíc školy vítají i možnost využívat hřiště pro vlastní výuku či zájmové aktivity.

Přestože má baseball v Jihlavě už třicetiletou tradici, rozmach Baseballového klubu Ježci Jihlava začal v roce 2015, kdy svoji činnost zaměřil na rozvoj mládeže. O správnosti rozhodnutí svědčí úspěchy, které nejmenší Ježci sbírají po celé České republice. Nejčerstvější prvenství získali vítězstvím na prosincovém finálovém turnaji Winter League v Pardubicích.

A spolu s úspěchy roste v Jihlavě i počet dětí, kteří se baseballu věnují. „Zájem o baseball je u dětí veliký, díky tomu nám stále roste i naše členská základna. Letos budeme mít celkem pět týmů ve věkových kategoriích do deseti let a s rostoucím počtem družstev se pro nás stává vlastní vyhovující hřiště nutností,“ pochvaluje si rostoucí zájem Martin Tulis, hlavní trenér Baseballového klubu Ježci Jihlava.

Vlastní hřiště usnadní Baseballovému klubu i organizaci sportovních akcí pro veřejnost a základní školy. Mezi největší každoročně patří Baseballový den pro rodiny s dětmi a Jarní baseballový turnaj základních škol, kterého se v roce 2017 zúčastnilo více než 300 dětí z jihlavských základních škol. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.02.2018 07:31




0 +
 

Hlavní zprávy