Mladí jihlavští akrobatičtí tanečníci v Praze

Jedna z posledních soutěží letošního roku v akrobatickém rokenrolu se konala 25. listopadu na pražském Žižkově. Soutěže se zúčastnily taneční páry a dívčí formace z České republiky a Slovenska a nechyběli zde zástupci jihlavského klubu Elvis.

uniweb weby

V kategorii Žáci se na 5. místě umístil taneční pár Filip Šandera – Gabriela Kloudová, sedmé místo obsadili zkušení tanečníci Daniel Menšík s Nelou Šedovou, kteří tentokrát ve své sestavě chybovali, a zbylo na ně tedy poslední finálové místo.

V kategorii Junior Tomáš Menšík s Adélou Kantorovou také ve finálové sestavě chybovali a starší bratr z rodiny Menšíků s partnerkou se tak museli také spokojit se sedmým místem. Společnou taneční kariéru na této soutěži zakončil pár Dušan Valenta – Kateřina Žahourková, který si na závěr vytančil hezkou bronzovou příčku. 

Malá dívčí formace senior Elements brala sedmou pozici. Formace Skittles se tentokrát poprvé představila ve starší formaci malé dívčí formace junior. Více než rok neporažená dětská formace se velmi dobře poprala se soupeřkami ve starší kategorii a jen těsně obsadila stříbrnou příčku, což byl velmi krásný výsledek, když dívky tančily proti tanečnicím minimálně o pět let starším.

„Nejstarší tanečníky Vilibalda Prokopa s Lucií Maškovou v kategorii A nyní čeká první prosincový víkend vrchol sezony, Mistrovství Světa ve Francii. Spolu s nimi se na této soutěži představí ve světovém poháru i žákovský pár Menšík – Šedová a juniorský pár Menšík – Kantorová,“ uvedla trenérka Zuzana Javůrková. „Týden poté čeká ještě dva naše páry poslední česká soutěž a poté již zasloužená vánoční pauza“, dodala Zuzana Javůrková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy