Mladí jihlavští tanečníci úspěšní na soutěži v Praze Letňanech

V sobotu 18. listopadu se v pražských Letňanech konala mezinárodní soutěž v akrobatickém rokenrolu. Soutěže se zúčastnily páry a formace z České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska a Irska. Jihlavský rokenrolový klub vyslal do bojů pět tanečních párů, tři dívčí formace a jednu párovou formaci.

uniweb weby

V kategorii Žáci obsadil po delší závodní pauze pár Ondřej Kadlec – Lucie Procházková dvacáté místo, semifinálové třinácté místo obsadili zkušenější tanečníci Filip Šandera s Gabrielou Kloudovou. Žákovskou kategorii vyhráli úřadující mistři ČR Daniel Menšík a Nela Šedová.

V juniorské kategorii po chybě v opravném kole brali Tomáš Menšík s Adélou Kantorovou první nepostupovou pozici do finále, tedy 8. místo. Dušan Valenta a Kateřina Žahourková si vytančili 5. místo.

V kategorii Malé dívčí formace děti se konečně na bednu protancovala nadějná formace Starlet, která v tomto závodě brala bronzové medaile. Jejich starší kamarádky z formace Skittles nebyly už více než rok poraženy a opět se radovaly z vítězství ve své kategorii.

Formace Elements se představila v kategorii malé dívčí formace senior a při své letošní premiéře se dívky museli spokojit s osmým místem. 

Párová formace junior Czech Machine zabojovala a brala zlato. „Tentokrát zde naše formace porazila i polskou formaci Specjal Edition, která na nedávném Mistrovství Světa byla o stupeň lepší. Předvedený výkon ale ukázal, že tentokrát byli jihlavští tanečníci lepší, což bylo pro tanečníky a trenéry příjemným překvapením,“ uvedla trenérka Zuzana Javůrková.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 19.11.2017 19:56




0 +
 

Hlavní zprávy