Mladíci v Jihlavě zneužili nalezenou platební kartu

Ze spáchání trestného činu jsou podezřelí dva mladiství chlapci, kteří v neděli 26. března odpoledne platili v obchodě v obchodním centru v Hradební ulici v Jihlavě blokovanou platební kartou. Policisté je prověřují kvůli zneužití nalezené platební karty.

uniweb weby

„Na místo ihned vyjela policejní hlídka. Policisté zjistili, že chlapci ve věku patnáct a šestnáct let jsou svěřenci zařízení pro děti a mládež, v tu dobu měli řádné volno. Platební kartu mladíci nalezli v sobotu 25. března v Telči, v neděli odpoledne ji pak opakovaně použili při placení v jihlavských obchodech, a to až do doby, kdy terminál transakci zamítl. Majiteli platební karty vznikla škoda necelých 1 300 korun. 

Oba podezřelé chlapce policisté odvezli na obvodní oddělení, platební kartu zajistili. Mladíky následně převzal zástupce příslušného zařízení pro děti a mládež. Případ policisté dále prověřují pro podezření ze spáchání provinění neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ popsala událost policiejní mluvčí Jana Kroutilová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 28.03.2017 13:52




0 +
 

Hlavní zprávy