Mladý distributor drog z Třešťska v rukou policie

Jihlavští kriminalisté dopadli jednadvacetiletého muže, který na Jihlavsku distribuoval pervitin, který prodával dalším mladým lidem. Při domovní prohlídce zajistili desítky gramů pervitinu a marihuanu. Muž byl obviněn ze spáchání trestného činu.

uniweb weby

Mladého muže dopadli v dopoledních hodinách v obci na Třešťsku, kde v současné době bydlí. Kriminalisté ho zadrželi a v bytě provedli domovní prohlídku. „Zajistili jsme přibližně šedesát gramů krystalické látky a přes 400 gramů marihuany,“ uvedl Radomír Němec, vedoucí oddělení obecné kriminality. Zajištěné drogy budou podrobeny zkoumání na odborném policejním pracovišti. Zadrženého muže kriminalisté odvezli na oddělení policie v Jihlavě, kde byl umístěn do policejní cely.  

Policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů jeho trestní stíhání. „Jednadvacetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ dodal vedoucí jihlavských kriminalistů Radomír Němec. Obviněný muž je ze Znojemska a v současné době žije na Jihlavsku, v minulosti ještě nebyl soudně trestán. 

„Muž je obviněn z toho, že prodával dalším mladým lidem ve věku kolem dvaceti let pervitin. Distribuoval také marihuanu, kterou zájemcům předával za peníze nebo ji poskytoval zdarma k okamžitému užití. Drogy zájemcům předával zejména v obci, kde v současné době bydlí, dále v Třešti a také na Jindřichohradecku. Pervitin a marihuanu přechovával v bytě. Při zákroku, který provedli kriminalisté minulý týden, zajistili desítky gramů pervitinu a několik stovek gramů marihuany,“ uzavřela policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že obviněnému muži hrozí za spáchaný trestný čin trest odnětí svobody až na pět let.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.12.2017 13:40




0 +
 

Hlavní zprávy