Mlékárenským podnikům na Vysočině se daří

Před XXII. Mlékárenským dnem, který se v Přibyslavi uskuteční v sobotu 7. září, představilo devět mlékáren své nové výrobky.

uniweb weby

/uws_images/firmy/083199/clanky/mlekarenskym-podnikum-na-vysocine-se-dari/000001_h.JPG

Výrobky ratibořické kozí farmy

Porota mezi nimi vybrala ty nejlepší a vyhlásila výsledky soutěže. Ze čtyř kategorií se vysočinské mlékárny ocitly dvakrát na prvním místě. Pribina Přibyslav s Králem sýrů sametovým a Mlékárna Polná s Balkánským sýrem se sušenými rajčaty.

/uws_images/firmy/083199/clanky/mlekarenskym-podnikum-na-vysocine-se-dari/000002_h.JPG
Dvakrát stříbrný byl majitel kozí farmy Olešenka Jan Dvorský. Úspěšný byl s polotvrdým kozím sýrem typu Gouda a s malinovým tvarohovým krémem. Také jihlavská Moravia Lacto získala druhé místo za bílý jogurt finského typu a třetí místa za sušenou syrovátku a za zrající přírodní sýr Moravan. V této kategorii byla hodnocena Polenská stuha na druhém místě.
/uws_images/firmy/083199/clanky/mlekarenskym-podnikum-na-vysocine-se-dari/000003_h.JPG
Mimo vyjmenovaných se Mlékárenského dne zúčastní i Biofarma DoRa z Ratibořic a mimo Vysočinu pak Bohemilk Opočno, Choceňská mlékárna, AGRO-LA Jindřichův Hradec a Miltra Městečko Trnávka.
Že mlékárenství na Vysočině je v současné době na špičkové úrovni shodně potvrdili ve svých projevech významní hosté středeční tiskové konference Dana Třísková z Ministerstva zemědělství, Oldřich Obermaier z Mezinárodní mlékařské federace, nebo Jiří Kopáček, předseda Českomoravského svazu mlékárenského.

Úvodní foto: Vysočinské mlékárny z Přibyslavi, Polné a Olešenky

Autor: Pavel Kryštof Novák

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 07.09.2013 00:00



0 +
 

Hlavní zprávy