Na letní scéně v Havlíčkově Brodě vystoupí rockové kapely i divadelní skupiny

V Havlíčkově Brodě a okolí se chystají akce, kde si lidé budou moci užít konec prázdnin. Kromě návštěvy koncertů nebo divadelních představení se srpnové dny dají využít i ke koupání v netypicky dezinfikované vodě na havlíčkobrodském koupališti.

uniweb weby

Z hlavních akcí je nutno zmínit Havlíčkobrodské kulturní léto. Každou středu během července a srpna se od 18 hodin na Havlíčkově náměstí odehrává divadelní představení pro děti. Od 20 hodin patří náměstí kapelám nejen z blízkého okolí. 

Na letní scéně na Havlíčkově náměstí můžete ještě 20. nebo 27. srpna navštívit nedělní koncerty. Začínají vždy v šest hodin večer. Zahraje kapela Starý Klády jako zástupce popu a rocku a o týden později rockový Ozzy Osbourne Revival.

Od pátku 18. srpna se v Dobrohostově, mezi Havlíčkovým Brodem a Humpolcem, koná 22. ročník malého letního festivalu Stock. Od roku 1996 se tam vystřídalo téměř 80 kapel. Na podiu vystoupí především regionální kapely z Havlíčkobrodska. V neděli akci ukončí přehlídka dechovek. Vstupenky můžete zakoupit v předprodeji v Havlíčkově Brodě i Humpolci nebo pomocí SMS.

Koupání v okolí

Na havlíčkobrodském koupališti se od roku 2014 používá k dezinfekci vody ozon s UV zářením místo chlóru. Voda je tak vhodná i pro alergiky a astmatiky. V areálu koupaliště naleznete mimo jiné skluzavku, kurt na plážový volejbal i kurt na tenis. 

Na své si přijdou i příznivci koupání v přírodních vodních plochách. V Břevnické nádrži u Chotěboře i ve většině dalších rybnících na Havlíčkobrodsku je podle hygieniků kvalita vody výborná. Jen v rybníce Kachlička u Skály, přes snížení množství sinic, platí i nadále zákaz koupání vydaný krajskou hygienickou stanicí.

Michal Fořt



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy