Na Velký pátek se po sedmi letech vrátí vlaky na trať Jemnice – Moravské Budějovice

Mezi Jemnicí a Moravskými Budějovicemi opět bude vlakové spojení. Sezonní provoz v rozsahu tří párů vlaků je naplánován od Velikonoc až do listopadových Dušiček. Slavnostní zahájení v Jemnicích, kdy bude po celý den na trati jezdit historická souprava vagonů z roku 1913, je naplánováno na Velký pátek.

uniweb weby

Na památkově chráněnou jednokolejku se vlaky vrátí po sedmi letech. „Krajské zastupitelstvo kývlo na variantu provozu o víkendech a státem uznaných svátcích. Tuto variantu spojů plánujeme zohlednit i v budoucím systému organizace regionální Dopravy Vysočiny,“ uvedl hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. 

„Naším cílem je především zajistit přestup z daných spojů na spěšné vlaky v Moravských Budějovicích v relaci Znojmo – Havlíčkův Brod s přestupem v Havlíčkově Brodě na rychlík R9 ve směru na Prahu,“ dodal Běhounek k plánovaným změnám v krajské dopravě.

Víkendová doprava na trati Jemnice – Moravské Budějovice je tak prozatím v režii Kraje Vysočina, který tři páry vlaků objednal. 

Na letní prázdniny je však plánováno posilnění čtvrtým spojem, s jejímž financování počítá město Jemnice u Spolku pro veřejnou dopravu na jihozápadní Moravě.

Text: Vendula Kadlecová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 28.03.2018 18:23




0 +
 

Hlavní zprávy