Na Vysočině v roce 2016 zbankrotovalo jen 19 obchodních společností

Kraj Vysočina se celorepublikově řadí k regionům s nejnižším počtem zbankrotovaných obchodních společností za rok 2016. Meziročně se ale počet bankrotů na Vysočině zvýšil o 36 %. Vyplývá to z analýzy, kterou provedla odborná společnost na základě dat portálu www.informaceofirmach.cz.

uniweb weby

V Kraji Vysočina evidujeme i nejméně bankrotů fyzických osob podnikatelů, o kterých ve 240 případech v loňském roce rozhodovaly soudy.  Naopak nejvyšší počty hlásí Moravskoslezský kraj s bezmála tisícem bankrotů. 


V roce 2016 vyhlásilo celorepublikově bankrot 904 obchodních společností, což je o 97 méně než rok předchozí a zároveň jde po osmi letech o číslo pod hranicí tisíce bankrotů v jednom kalendářním roce. Celorepublikově pak došlo také k poklesu bankrotů fyzických osob podnikatelů, kterých soudy vyhlásily přes sedm tisíc, tedy o téměř tisíc méně než v roce 2015. 

Osobních bankrotů eviduje portál pro rok 2016 celkem 16 144, i v této oblasti je o 500 případů méně než v roce 2015. Počet osobních bankrotů se tak snižoval třetím rokem v řadě a byl nejnižší od roku 2011.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy