Na webu města už nezjistíte, jestli jsou úředníci v práci

Městský úřad v Třebíči přistoupil k vypnutí takzvané indikace přítomnosti úředníků na radnici. Na webu už nyní lidé nezjistí, zda je daný úředník v práci nebo ne.

uniweb weby

Radnice se pro tento krok rozhodla na základě doporučení Úřadu pro ochranu osobních údajů a následuje tak v Kraji Vysočina samotné hejtmanství (Krajský úřad Kraje Vysočina) nebo Městský úřad Žďár nad Sázavou.

Úřad pro ochranu osobních údajů (dále jen ÚOOÚ) ve svém doporučení říká, že k naplnění účelu informovanosti občanům je zcela dostačující informace o tom, které odbory a oddělení jsou kompetentní k vyřízení určitého typu podání nebo žádosti, naopak informace o přítomnosti konkrétních zaměstnanců jsou nadbytečné a představují nedůvodný zásah do práv a ochrany soukromí zaměstnanců.

Je to škoda. Tahle služba umožňovala operativní kontakt občana s příslušným úředníkem. Občané si často jenom telefonicky zjišťují odpověď na jednoduchý dotaz. Když nyní neuvidí, kdo je na pracovišti, mnohdy se nedovolají. Nicméně doporučení Úřadu pro ochranu osobních údajů budeme respektovat,“ uvedl starosta města Pavel Janata.

„Také si myslím, že službu občané léta využívali. Proti ÚOOÚ ale jít nechceme a respektujeme platné předpisy,“ doplnil tajemník úřadu Vladimír Kazda.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.07.2018 11:46




0 +
 

Hlavní zprávy