Nadace ČEZ věnovala nadační příspěvek 900 000 korun na nové vybavení speciální jednotky Dukovany

Policisté ze Speciální jednotky Dukovany získají v letošním roce nové vybavení, které financuje Nadace ČEZ. Z nadačního příspěvku ve výši 900 000 korun bude v průběhu roku pořízeno vybavení potřebné pro výcvik policistů zařazených ve speciální jednotce.

uniweb weby

„Projekt nazvaný Vybavení jednotky pro ochranu JE Dukovany schválila nadace v září loňského roku a smlouva o poskytnutí příspěvku byla podepsána začátkem listopadu loňského roku. Pořízené vybavení zlepší současné technické vybavení policistů při plnění úkolů ostrahy jaderné elektrárny a umožní efektivnější využití sil a prostředků, rychlejší aktivaci útvaru a zkvalitnění řízení zákroku při mimořádných událostech. V neposlední řadě přispěje také ke zlepšení podmínek při výcviku policistů zařazených na tomto útvaru.

Výcvik policistů ze Speciální jednotky Dukovany je důležitou a nedílnou součástí přípravy na zásah v reálných podmínkách. Policisté zařazeni v jednotce zaměřují cvičení pro různé takticko - technické operace, zejména pro případ ohrožení objektu a okolí jaderné elektrárny. Pro výcvik je tedy zcela nezbytné, aby byli policisté vybaveni adekvátní výzbrojí a výstrojí. 

Z nadačního příspěvku budou pro tyto účely pořízeny hydrovaky, sada páčidel a beranidel, speciální maskovací kombinézy, střelecké a taktické brýle, chrániče, stehenní platformy s pouzdry pro zásobníky, speciální rukavice a další vybavení jako přepravní tašky pro výstroj, taktické batohy pro přenos materiálu, výstroje a výzbroje, tašky pro skryté nošení, zejména pro uložení zbraně, vybavení pro zdravotnický materiál a další,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. 

Pořízené vybavení by mělo podle Dany Čírtkové zlepšit technické vybavení policistů při plnění úkolů ostrahy elektrárny a přispěje ke zlepšení podmínek při výcviku policistů, jež je důležitou a nedílnou součástí přípravy na zásah v reálných podmínkách. Z důvodu rozšíření této speciální jednotky bude taktéž doplněno vybavení pro nové policisty pořízené z předchozího projektu.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 13.07.2017 07:51




0 +
 

Hlavní zprávy