Policisté v Jihlavě hledají svědky napadení v Březinově ulici

K fyzickému napadení, ke kterému došlo ve čtvrtek 8. září v areálu zábavního a obchodního centra v Březinově ulici v Jihlavě. Napadený muž se v areálu zábavního a obchodního centra na ulici Březinova stal cílem hned dvou útoků.

uniweb weby

„Před čtvrtou hodinou ráno vyšel mladík ven a v prostoru před podnikem byli v tu dobu další lidé. S jedním z mužů se dostal do slovního konfliktu a ten poté na něho zaútočil i fyzicky. Napadeného muže útočník udeřil pěstí značnou intenzitou. Napadený ve snaze situaci více nevygradovat odešel ke schodišti, po kterém sešel až do dolní středové plochy centra. Tam k němu ale ze schodů přiběhl další útočník a napadeného opakovaně silně udeřil. I při druhém útoku byli na místě další lidé. Poté napadený muž z místa odešel. Při úderech utrpěl zranění, lékařské ošetření ale nevyhledal,“ popsala událost policejní mluvčí  Jana Kroutilová.

Napadený muž podal na policii oznámení a případ začali okamžitě prověřovat policisté a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání dvou trestných činů, přečinu ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a přečinu výtržnictví.  Na základě šetření se policistům podařilo získat také fotografie podezřelých. Po obou mužích policisté v současné době pátrají.

„Podezřelí muži byli pravděpodobně ve věku kolem pětadvaceti let, sportovní postavy. Jeden z nich je vysoký přibližně 180 centimetrů, vlasy měl na bocích vyholené a uprostřed hlavy měl vlasy delší sčesané dozadu, na sobě měl oblečené bílé tričko s potiskem v přední části. Druhý podezřelý muž je o něco vyšší, oblečenou měl bundu světlé barvy,“ dodala  Jana Kroutilová.



V zájmu objasnění případu by policisté potřebovali zjistit totožnost ještě také dalšího muže, který v blízkosti obou podezřelých po napadení byl a poté s nimi odešel. Tento muž je vyšší, hubené postavy. Poskytnout by mohl informace důležité pro objasnění případu.

„Žádáme občany, kteří muže na fotografiích znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nacházejí či pohybují, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také informace od dalších osob, které fyzické napadení viděly a mohly by tak poskytnout informace k průběhu trestného činu nebo směřující ke zjištění totožnosti podezřelých mužů. Důležité je také svědectví muže, který byl po napadení v blízkosti obou podezřelých, žádáme také jeho, aby se policii přihlásil,“ uzavřela Jana Kroutilová.

Aktualizace 21. 9. 2016, 7:56

„Oba muži podezřelí zfyzického napadení v Jihlavě i svědek se včera (úterý 20. září) sami přihlásili na policii. Rovněž jsme přijali několik poznatků od občanů. Policisté provedli příslušné úkony, případ prověřují. Chtěli bychom touto cestou velmi poděkovat za rychlou spolupráci při objasňování fyzického napadení,“ uvedla ve středu 21. září ráno Jana Kroutilová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 20.09.2016 15:36




0 +
 

Hlavní zprávy