V Pavlově hledají náhradního dodavatele drůbeže pro zvířata, situaci komplikuje ptačí chřipka

V souvislosti s epidemií ptačí chřipky nastává v Záchranné stanici v Pavlově u Ledče nad Sázavou zásadní problém. Většina jejích zvířecích obyvatel je krmena vyřazenými nestandardními kuřaty z líhní a jako přilepšení dostávají granule, myši či křepelky. V současné době se kvůli obavám z rozšíření nákazy veškerý prodej nestandardních kuřat pozastavil.

uniweb weby

„Zvířata tedy musí dostávat jiné krmení, jako jsou myši, potkani, granule a konzervy, ale cena tohoto krmení je několikanásobně vyšší než cena kuřat. Ve stanici je vždy zásoba krmení na určitou dobu, ale v tomto velmi mrazivém počasí je nutno zvířata krmit častěji a většími dávkami.  Peníze určené na krmení zvířat budou vyčerpány ve velmi krátké době, a záchranná stanice se ocitne před vážným problémem – kde vzít peníze na další krmnou dávku?“ uvádí Zbyšek Karafiát ze Záchranné stanice Pavlov.
Podle jeho slov například výr velký denně spořádá pět kuřat, pokud by krmnou dávku tvořili pouze myši, cena jednoho krmení bude dvacetinásobná!  Pouze kuřat zkrmíme na stanici každý měsíc 6 000 kusů za obvyklou cenu 3 000 Kč, pokud nahradíme krmení kuřaty za myši či křepelky cena krmení na měsíc vzroste na 60 000 Kč.
„V Záchranné stanici Pavlov nyní hledáme jakékoliv dostupné náhradní řešení. Ideální by bylo, pokud bychom našli jiného dodavatele krmení, kde by cena byla alespoň přijatelná, třeba i ve větší vzdálenosti od stanice. 
Pokud se ale jiný dodavatel nenajde a zásoba krmení se vyčerpá, nezbyde než požádat příznivce záchranné stanice a milovníky zvířat o jakýkoliv příspěvek, který by zmírnil dopad této nepříznivé situace na zvířata ve stanici. Aktuálně na stanici pečujeme o 120 zraněných či trvale handicapovaných živočichů, “ dodává Zbyšek Karafiát. 




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy