Městem byznysu je na Vysočině Pelhřimov

Městem pro byznys roku 2017 se v Kraji Vysočina stalo město Pelhřimov. Po dlouhých letech přerušilo dlouhodobou nadvládu sousedního Humpolce, který si letos připsal druhé místo. Pořadí výzkumu organizátoři ankety vyhodnocují za jednotlivé kraje a také celorepublikově.

uniweb weby

Pelhřimov se podle informací zveřejněných pořadatelskou agenturou na první místo vyšvihl především díky největšímu podílu podnikatelů, nejnižší dlouhodobé nezaměstnanosti, nejnižším nákladům na dluhovou službu a také úspěšnému čerpání dotací z Evropské unie. Zasloužené první místo podtrhují také vysoké kapitálové výdaje, jejichž výše potvrzuje kvalitní hospodaření radnice a snahu neustále investovat do dalšího rozvoje města a podnikatelského prostředí v něm. Radnice však nevyčnívá pouze v ekonomických údajích. Podnikatelé jistě ocení také nízko nastavené poplatky včetně koeficientu daně z nemovitosti.

Humpolec se po dlouholeté nadvládě musel smířit s druhým místem, to však neznamená, že není kvalitním městem pro byznys. Město tradičně patří k obvodům s vysokým podílem podnikatelů, firem a velkých zaměstnavatelů. Stejně tak může Humpolec nabídnout dostatečný počet kvalifikovaných zaměstnanců, protože nabízí vysoký podíl učňů a studentů v odborném vzdělávání. Třetí krajská Jihlava ostatní převyšuje především přístupem radnice. Konkrétně v kritériích, která se týkají hospodaření a finanční stability města. Úspěšné čerpání evropských dotací, vysoké kapitálové výdaje a skvělé hodnocení ukazatele iRating. To vše dokazuje, že Jihlava je rozvoji podnikání více než nakloněna.

Celkové pořadí ankety Město pro byznys v Kraji Vysočina

1. Pelhřimov

2. Humpolec

3. Jihlava

4. Žďár nad Sázavou

5. Světlá nad Sázavou

6. Velké Meziříčí

7. Havlíčkův Brod

8. Pacov

9. Nové Město na Moravě

10. Třebíč



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
07.04.2017 12:36




0 +
 

Hlavní zprávy