Netopýří noc na Lipnici

Akce pro děti i dospělé se koná v rámci Mezinárodní noci pro netopýry v sobotu 3. září na hradě Lipnice nad Sázavou, na návštěvníky čeká netopýří stezka plná zábavných úkolů, ochočení handicapovaní netopýři, přednáška a přímé setkání s netopýřími obyvateli hradu.

uniweb weby

Netopýří noc na Lipnici pořádá potřetí Česká společnost pro ochranu netopýrů (ČESON) ve spolupráci se sdružením Zelené srdce a Národním památkovým ústavem, správou hradu Lipnice nad Sázavou.
„Netopýří noc skýtá jedinečnou příležitost zažít atmosféru hradu vpodvečer, kdy je jinak pro návštěvníky již uzavřen, a navíc blíže poznat jeho vzácné noční létající nájemníky,“ zve kastelán hradu, Marek Hanzlík.
„Pro děti i dospělé je nejprve mezi sedmou a osmou hodinou večerní připraveno malé netopý?ř?í putování, při kterém mohou na šesti stanovištích v areálu hradu absolvovat zábavné úkoly s netopýří tématikou. V cíli stezky budou na děti čekat drobné odměny a výtvarná dílna, všichni návštěvníci budou mít také možnost setkat se s handicapovanými ochočenými netopýry z pražské záchranné stanice ZO ČSOP Nyctalus. Od osmi hodin se pak mohou těšit na přednášku a promítání o životě těchto tajuplných tvorů. Následně budou mít možnost zúčastnit se odchytu netopýrů do sítí přímo v hradním sklepení, připravena je také ukázka práce s ultrazvukovým detektorem,“ prozrazuje podrobnosti o programu Petra Schnitzerová z ČESON. Organizátoři doporučují všem návštěvníkům zvolit vhodné (terénní) oblečení a obuv a vzít si s sebou na akci baterku. Akce začíná v 19.00.
„Osvětová akce zaštítěná Mezinárodní nocí pro netopýry, se jen v ČR letos koná na více než 50 hradech, zámcích, jeskyních a dalších pro lidi i netopýry atraktivních lokalitách. Netopýří putování na Lipnici se v roce 2016 koná za finanční podpory Státního fondu životního prostředí ČR a Ministerstva životního prostředí,“ dodává Pavel Koubek z sdružení Zelené srdce.  



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 28.08.2016 09:10




0 +
 

Hlavní zprávy