Nevypínejte počítač, aktualizujeme systém, hlásí festival Jeden svět

Mezinárodní festival dokumentárních filmů Jeden svět, který začíná 5. března v Praze, zavítá i letos do Havlíčkova Brodu. Podtitulem tohoto ročníku je Aktualizace systému. Havlíčkobrodská část festivalu startuje 13. dubna v Klubu OKO Havlíčkův Brod.

uniweb weby

Nejenom počítačové systémy potřebují čas na to, aby zpracovaly všechny potřebné informace a mohly hladce fungovat. „Chceme, aby si diváci návštěvou kina mohli dovolit něco, na co v každodenním životě plném (dez)informací ze sociálních sítí není čas. Zpomalit a v klidu si vytvořit názor na konkrétní téma, podívat se na věci z různých úhlů pohledu a zasadit si je do kontextu,“ vysvětluje téma ředitel festivalu Ondřej Kamenický.

Autory festivalové kampaně jsou Matyáš Trnka a grafik Matěj Růžička. „Výzva k aktualizaci systému se objevuje na obrazovkách počítačů, když je nutné updatovat operační systém o nejnovější prvky. Proto i vizuál odkazuje na obávanou modrou obrazovku s upozorněním Paměť zařízení je plná,“ říká Matyáš Trnka. Autorem hudby je Marek Doubrava, jeden ze zakladatelů kapely Tatabojs, uznávaný hudebník, v současné době působící ve vlastní skupině Hm...

Letošní ročník nabídne divákům více než 110 filmů. Část z nich uvidí diváci i v Havlíčkově Brodě. Kromě samotných dokumentů, bude součástí festivalu také doprovodný program, který nabídne zajímavé hosty, výstavy, projekce, besedy atd. Festival Jeden svět Havlíčkův Brod proběhne v termínu 13. – 15. dubna, přičemž předpremiéru obstará dokument Nerodič, promítaný ve středečním Filmovém OKU.

Festival Jeden svět Havlíčkův Brod podporuje i Krajská knihovna Vysočiny. „Také v letošním roce jsme byli osloveni organizátory festivalu Jeden svět s nabídkou na spolupráci. Protože jsme už v uplynulých ročnících pomáhali s propagací festivalu a k tématům jednotlivých večerů nabízeli seznam literatury dostupné v KKV, jsme připravení podpořit tuto akci i v letošním roce,“ dodává Irena Brezovic z Krajské knihovny Vysočiny.

Už loni se Jeden svět rozhodl bořit bariéry a zpřístupnit své projekce co největšímu počtu lidí, bez ohledu na postižení, věk či jiný mateřský jazyk. V aktivitách Jednoho světa pro všechny pokračujeme i letos a snažíme se přístupnost bezbariérových projekcí znásobit a přiblížit se tak co nejvíce všem divákům.

Děkujeme všem sponzorům, podporovatelům a dobrovolníkům za pomoc při realizaci festivalu Jeden svět Havlíčkův Brod.

Další informace včetně letošního vizuálu najdete ke stažení na webu www.jedensvet.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy