Nominujte Studánku Vysočiny 2017

Při příležitosti Světového dne vody, který připadá na 22. března, vyhlašuje Občanské sdružení Zelené srdce po jedenácté tradiční anketu Studánka Vysočiny roku 2017.

uniweb weby

„Chceme tak přispět k propagaci těchto pozapomenutých zdrojů čisté vody a zajímavých míst naší přírody opředených mnoha pověstmi,“ vysvětluje Pavel Koubek ze sdružení Zelené srdce.  Symbolem letošního ročníku by se mohla stát studánka sv. Anny v Pohledu u Havlíčkova Brodu, která v loňském roce vyschla po 130 letech a ukazuje na změny v podzemní vodě, které v posledních letech mnohé studánky ohrožují.   

Navrhnout nejkrásnější, nejmilejší, nejlepší, nejvydatnější, nejoblíbenější…. studánku může každý.  Stačí jen poslat návrh, který by měl obsahovat jméno studánky, popis cesty, kde ji hledat, fotografii, kontakt na navrhovatele a především zdůvodnění, proč si myslíte, že právě vaše studánka by měla získat titul Studánka Vysočiny roku 2017.  

Návrhy zasílejte do 22. dubna 2017 na adresu: Občanské sdružení Zelené srdce,  Mladé Bříště č.2.,  396 01 Humpolec a nebo e-mail: zelenesrdce@atlas.cz. Od 22. dubna do 22. května můžete v hlasování rozhodnout, která studánka letošní titul získá.  „Navrhovatele vítězné studánky odměníme knihou o studánkách na Vysočině a vítězná studánka bude označena informační tabulkou,“ vysvětluje Pavel Koubek

Kolik je na Vysočině studánek zatím naštěstí nikdo nespočítal, protože to znamená, že jich je stále ještě hodně. „Až budeme vědět, že jich je posledních sto, tak to bude špatné a dočkat se toho bych nechtěl,“ říká Pavel Koubek.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy