Nové vozy pro svoz odpadů ve Žďáře nad Sázavou mají GPS a jsou ekologické

Ekologičtějším provozem, systémem GPS a modernější technikou se mohou pochlubit nová auta ve Žďáře nad Sázavou, která ve městě zajišťují svoz komunálního odpadu. Začaly je totiž využívat společnosti AVE Vysočina a AVE Žďár nad Sázavou, které se o svoz tříděného a komunálního odpadu v této oblasti starají.

uniweb weby

„Součástí vybavení nových vozů je například systém GPS, díky kterému lépe dohledáme ujeté trasy našich aut. Zařízení nemá sloužit ke sledování pohybu našich řidičů, ale především by mělo ulehčit řešení případných reklamací ze strany zákazníků,“ řekl jednatel společností David Odvárka.

Nová auta jsou tišší, šetrnější k životnímu prostředí a splňují přísné evropské normy. Vozy určené pro vyprazdňování odpadkových košů mají navíc novější motor s nízkými emisemi, což ocení zejména chodci a cyklisté. „Jsme moc rádi, že se nám podařilo rozšířit naši flotilu vozidel o modernější typy. Jsou totiž ohleduplnější k životnímu prostředí a mají modernější vybavení, které našim pracovníkům pomáhá odpad rychleji odvážet,“ uvedl David Odvárka.

Nové vozy řídí pracovníci bývalých společností ODAS Odvárka a ODAS Odpady, které se od prvního ledna letošního roku přejmenovaly na AVE Vysočina a AVE Žďár nad Sázavou. Důvodem pro vytvoření nových názvů bylo převzetí obou firem ODAS společností AVE CZ Odpadové hospodářství, které se uskutečnilo v listopadu loňského roku.

Obě společnosti zpracovávají odpady v areálu ve Žďáru nad Sázavou. AVE Vysočina zde mimo jiné provozuje třídicí linku na papír a plasty, AVE Žďár nad Sázavou zase například bioplynovou stanici nebo chráněnou dílnu na recyklaci elektroodpadu. Nová vozidla by měla pomoci k dalšímu zkvalitnění a modernizaci služeb při nakládání s odpady, které se společnost AVE CZ snaží neustále zlepšovat.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy