Novoroční koncert Vysočinky s králem v Pelhřimově

Tradiční Novoroční koncert dechové hudby Vysočinka se konal v Kulturním domě Máj v Pelhřimově skoro na den přesně po roce – v neděli 7. ledna. Tak jako v loňském roce, byl i letos beznadějně vyprodán. Kdo tu byl, tak mi dá za pravdu, že i tentokrát byl tento koncert na vysoké úrovni.

uniweb weby

Před příchodem do velkého sálu vítali příchozí kamarádi Vysočinky - Jihočeští heligonkáři, bratři Josef a Karel Kozlovi, z malé vísky Bošilec u Veselí nad Lužnicí. Bicí + heligonka se dají poslouchat, zvláště při líbivých písničkách. A tak bylo předsálí zaplněné až do samého začátku koncertu a navodilo tak bezvadnou atmosféru.

V 15.00 zazněla v šeru jeviště znělka v podání muzikantů z Vysočinky a poté tento Novoroční koncert zahájila zpěvačka Dana Bezstarostová přivítáním účinkujících, posluchačů i hostů, mezi kterými byli starosta města Pelhřimov František Kučera a duchovní z Červené Řečice Josef Dobranský. Poté si všichni společně, na jevišti i v hledišti zazpívali českou národní hymnu. Pak dostali prostor se svojí zdravicí starosta i duchovní, kteří popřáli všem hlavně všechno nejlepší v Novém roce a hezkou zábavu.

V dalším vystoupení se poté představila Vysočinka s kapelníkem Tomášem Vodrážkou, coby moderátorem a také zpěváci, Dana Bezstarostová, Ondřej Kolčava a Robert Buš. Tentokrát se nehrálo na přání posluchačů, ale podle výběru písniček uměleckého vedoucího Michala Bezstarosty. Ten sestavil program tak, aby navázal písničkami na hlavního hosta koncertu – herce, moderátora a především krále české dechovky – Josefa Zímu. Ten vystoupil ve druhé polovině koncertu a zazpíval si také i se zpěváky Vysočinky. Od obecenstva se mu dostalo velikého a vřelého potlesku. Jak mi Josef Zíma řekl: „na Vysočinu jezdím velice rád a zazpíval jsem si tady už s Golčovankou Tomáše Kotěry, Božejáky a nyní s Vysočinkou, což mě velice potěšilo“. 

Tečku za vydařeným Novoročním koncertem v Pelhřimově udělali Jihočeští heligonkáři a mě nezbývá, než poděkovat všem sponzorům, Městu Pelhřimov a také všem účinkujícím za hezkou zábavu při našich krásných lidových písničkách.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy