Nuclears získali první extraligový skalp před domácím publikem

První extraligové výhry před domácím publikem se o prodlouženém víkendu dočkali baseballisté Nuclears, když porazili Tempo Praha 3:2. Krůček od vítězství přitom byli i v následné odvetě, kterou rovněž hostil třebíčský areál Na Hvězdě. I přes těsnou prohru 1:2 si diváci přišli na své. Skóre sice neoplývalo vysokým počtem doběhů, ale o to víc se toho dělo na hřišti.

uniweb weby

V obou utkáních vydrželi nadhazovači na kopci po celý zápas, což nebývá běžné. Všichni podali výborné výkony, a tak bylo jasné, že rozhodnou případná zaváhání obrany. První doběhy přišly v obou duelech až během páté směny. Třebíčský nadhazovač Devon Barker si nemohl vynachválit spolupráci se zadákem Taylorem McKnightem. Jeho snažení na kopci podpořili hráči Nuclears i v útoku, kde si David Sklenář připsal stoprocentní úspěšnost se třemi hity ze tří nástupů na pálce. Velice důležitý odpal se povedl Filipovi Čapkovi, který v osmé směně stáhl dva doběhy a dostal Třebíč znovu do vedení. Trojmetovým odpalem se blýskl také Wesley Judish.

Právě tato zahraniční posila byla důležitou postavou v následujícím utkání. Oba nadhazovači přitom odvetě dominovali. Judish v dresu Nuclears nadělil soupeřům celkem 13 strikeoutů a Jake Rabinowitz z Tempa pak ještě o jeden strikeout víc. Tento Američan hrající za pražský celek se stal ústřední postavou zápasu, když v dohrávce utkání zařídil poslední aut chycením třebíčského běžce při pokusu o krádež domácí mety, kterou by Nuclears vyrovnali skóre. Na pálce se proti Rabinowitzovi prosadili v třebíčském dresu Ivan Hamža a dvěma hity také Radim Novotný.

Baseballový víkend uzavřeli muži Nuclears utkáním proti favoritovi z Eagles Praha. Třebíč se sice ujala ve druhé směně vedení, ale soupeř hned v následujícím inningu dokázal vyrovnat. V dalším průběhu se pak znovu projevily větší zkušenosti soupeře. Třebíč v závěru utkání už jen dokázala snížit porážku na konečných 5:10.

V sobotu 13. května bude od 16.00 areál Na Hvězdě v Třebíči hostit lídra extraligové tabulky a dvacetinásobného mistra České republiky – tým Draci Brno. „I když se potýkáme s chybami v obraně, naše hra je stále lepší a lepší. V útoku zaznamenáváme pořád víc hitů. Teď nás ale čeká nejlepší soupeř v extralize. Rádi bychom proti Drakům sehráli důstojnou roli,“ říká k výkonům nováčka v soutěži a nadcházejícímu utkání trenér Třebíče Jan Gregor.

Výsledkový servis – baseball

Extraliga – muži: Třebíč Nuclears – Tempo Praha 3:2, 1:2, Třebíč Nuclears – Eagles Praha 5:10.
Extraliga – junioři U21: Třebíč Nuclears – Eagles Praha 6:8 a 6:9.
Extraliga – junioři U18: Třebíč Nuclears – Hroši Brno 7:8.
Regionální soutěž – kadeti U15: Třebíč Nuclears – Draci Brno 8:13.
Regionální soutěž – mladší kadeti U13: Třebíč Nuclears – Hroši Brno 10:2 a 1:10.
Regionální soutěž – starší žáci U11: Třebíč Nuclears – Draci Brno 17:18 a 11:14.
Regionální soutěž – mladší žáci U8: Třebíč Nuclears – Pelikans Bučovice 25:5 a 7:20, Třebíč Nuclears – Oilers Hodonín 20:15 a 17:20.
Regionální soutěž – mladší žáci U7: Třebíč Nuclears – Oilers Hodonín 3:15, Třebíč Nuclears – Draci Brno 4:15, Třebíč Nuclears – Olympia Blansko 6:5.
Regionální soutěž – přípravka U6: Třebíč Nuclears – Olympia Blansko 6:5, Třebíč Nuclears – Pipas Brno 4:10, Třebíč Nuclears – Draci Brno 10:15, Třebíč Nuclears – Hroši Brno 11:14.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.05.2017 17:27




0 +
 

Hlavní zprávy