O víkendu klapla první klapka

Ve Světlé nad Sázavou proběhlo první natáčení filmu Když kluk miluje. Na svědomí to má místní amatérská filmová a divadelní společnost Majký a spol. Tato skupina mladých lidí nepatří ve světě filmu mezi žádné začátečníky, už za sebou mají jeden natočený film, který se promítal dokonce v kině. Předtím než ale padla první klapka, musel ještě režisér Michal Hájek doladit několik posledních maličkostí.

uniweb weby

Skupina Majky a spol. vznikla v roce 2013 Ve Světlé nad Sázavou. Její zakladatel Michal Hájek má od té doby za sebou už několik projektů. Zaměřuje se na filmovou a divadelní tvorbu. Skupina vede mladé lidi k smysluplnému trávení času, získání uznání, navázání nových přátelství. Členové se učí základním pravidlům divadla, herectví, práce před a za kamerou. Mezi nejnovější projekt této skupiny patří natáčení filmu.

V sobotu 25. března ve světlé poprvé klapla filmová klapka, a jestli vše půjde tak jak má, vzniknou i první ostré záběry. Předtím bylo ale nutné doladit ještě veškeré důležité věci ohledně natáčení. Na programu dne bylo čtení scénáře, taková „první čtená“. Kdy si každý herec a herečka mohli připomenout, co se mu na jeho postavě nezdá, nebo co by bylo dobré vyladit. Na živo si tak všichni mohli zkusit, jak se jejich postavy budou ve filmu chovat a vžít se tak do své nové role. Nechyběla ani zkouška hádky, ke které v jedné vypjaté scéně musí dojít. Takže se diváci mají opravdu na co těšit!

V odpoledních hodinách byl na řadě Adaptační kurz, který měl za úkol stmelit celý kolektiv, všechny herce se štábem. Vše se povedlo na výbornou a všichni se bavili, i když jsou v týmu velké generační rozdíly. Ozvučení a osvětlení na tuhle akci zajistila Firma Sound Control. Díky tomu bylo možné zajistit několik tanečních her a dokonce i karaoke. Nezbývá než tedy doufat, že všechno dopadne tak jak má a natáčení proběhne podle představ režiséra Michala Hájka. A již brzy budeme moct vidět dokončený film. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy