Obyvatelé V Třeště mohou přes internet kontrolovat stav svých poplatků

Od července mohou obyvatelé Třeště díky elektronické kartě poplatníka nově sledovat i počet vývozů své popelnice. Kartu mohou využívat lidé v téměř šestitisícovém městě od začátku letošního roku.

uniweb weby

„K databázi poplatků se mohou občané připojit přes webové stránky města Třešť. V informačním systému Ginis, který nám dodala jihlavská společnost Gordic, se kromě jiného evidují místní poplatky za odpady a za psa. Abyste se kdatabázi dostali, stačí jednoduše zavítat na ekonomický odbor městského úřadu, kde obdržíte své přihlašovací údaje. K vydání potřebujete jen průkaz totožnosti,“ vysvětluje starosta města Vladislav Hynk.
Pak už se stačí třeba doma z počítače jednoduše přihlásit a zkontrolovat stav svého poplatkového účtu. Jestliže hradí například občan poplatky za odpady prostřednictvím SIPO v měsíční či čtvrtletní frekvenci, může si tak kdykoli ověřit, zda a v jaký den byly platby uhrazeny.
V rámci poplatku za odpad mohou lidé na online kartě navíc sledovat, kolikrát v měsíci byla vyvezena jejich popelnice. Tato novinka funguje v systému od července. Všechny popelnice ve městě jsou totiž od letošního roku opatřeny čárovým kódem. Svozová firma, která k domu přijede, si tak kód z popelnice či kontejneru po vyprázdnění nádoby načte a tato informace putuje do systému, kde se sleduje frekvence vývozu jednotlivých odpadových nádob.
Zároveň jsou svezené odpady od nového roku také váženy, takže má město přehled o množství vyprodukovaného odpadu, za jehož vývoz svozové firmě platí. Takto získaná data by mohla do budoucnosti ovlivnit rozhodnutí, jakým způsobem se budou ve městě poplatky za svoz komunálního odpadu platit.
Informační systém GINIS
je nejrozšířenějším informačním systémem ve veřejné správě. Využívají ho větší i menší organizace – od Kanceláře prezidenta republiky přes ministerstva až po malé obce.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.08.2016 15:01




0 +
 

Hlavní zprávy