Od února začala online registrace soutěže Stavba Vysočiny 2016

Nejlepší novostavby a rekonstrukce staveb z uplynulého roku se utkají v soutěži Stavba Vysočiny – Stavba roku Kraje Vysočina 2016. Online registrace soutěžních staveb odstartovala ve středu 1. února a skončí 5. května ve 12.00.

uniweb weby

Patnáctého ročníku tradičního klání se mohou zúčastnit pouze stavby, které byly zrealizovány od 1. ledna do 31. prosince 2016 a stojí na území Kraje Vysočina. Přihlašovat kandidáty smí přitom jenom ten, kdo byl přímým účastníkem výstavby, tedy investor, architekt, projektant a stavební firma na pozici generálního dodavatele nebo hlavního zhotovitele. Nelze přihlásit jako jednu stavbu komplex budov, které mají rozdílné investory. Přihlášené stavby v šesti soutěžních kategoriích pak posoudí odborná porota. Ta se kromě kvality provedení a náročnosti řešení zaměří například také na architektonické vyznění díla, začlenění do prostředí, originalitu či na to, jak objekt přijala veřejnost. 

„Chceme vyjádřit podporu investorům, architektům, projektantům a stavebním firmám za to, že z hlediska kvality změnili a mění podobu Vysočiny, stejně jako prezentovat architekturu a stavebnictví širší laické i odborné veřejnosti a zviditelnit, že estetická a řemeslná kvalita se vyplácí,“ uvedl za organizátory Martin Pertl, předseda Spolku Stavba Vysočiny
Výsledky soutěže se veřejnost dozví 12. června na slavnostním galavečeru v Jupiter clubu ve Velkém Meziříčí, kde budou oceněni i vítězové doprovodných soutěží Studentský projekt a Učeň roku.
Poznámka redakce: Zemní kabelové šachty Langmatz doporučujeme jako chytré řešení inženýrské výstavby ve městech.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.02.2017 16:12




0 +
 

Hlavní zprávy