Od září znovu na dokumenty do Jihlavy

V Centru dokumentárního filmu v Jihlavě se od září opět rozběhnou večerní filmové projekce. Na září a říjen přichystali organizátoři cyklus Legendy českého dokumentárního filmu. První akce proběhne ve středu 21. září od 20.00.

uniweb weby

Další projekce budou ve středu 28. září od 19.30 a ve středu 12. října od 19.30. „Zájemci se sejdou společně s významnými tvůrci české dokumentaristiky v malém sálu kina Dukla nad ukázkami jejich snímků, které budou doplněny o jejich vlastní komentáře. A samozřejmě zbyde prostor i pro otázky z publika.
Ve středu 21. září přijede do Jihlavy Drahomíra Vihanová, blízká přítelkyně Věry Chytilové, která neprožila zrovna klidný život - ať soukromý (tři nepovedená manželství, bezdětnost, nedořešený vztah s matkou), tak profesní (přála si točit hrané filmy, ale režim ji "odsoudil" k dokumentům).
Během večera si promítneme dokumenty Proměny přítelkyně Evy (1990), Dukovany - vroucí kotel (1987), Variace na téma hledání tvaru (1986),“ popisuje Kristýna Dvořáková, koordinátorka provozu CDF.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
16.09.2016 18:21




0 +
 

Hlavní zprávy