Odcizené registrační značky mu měly pomoct ke krádeži pohonných hmot

Policisté dopadli muže, který odcizil v Třebíči ze zaparkovaného vozu registrační značky, které poté umístil na svoje auto, a na čerpací stanici natankoval pohonné hmoty, aniž by zaplatil. Navíc automobil řídil, i když to má soudem zakázáno.

uniweb weby

„Případ pro policisty začal v pondělí 16. ledna, když na Brněnsku natankoval na dálnici před šestou hodinou ráno pachatel na čerpací stanici pohonné hmoty do vozu Renault a odjel bez zaplacení. Přivolaní policisté provedli na čerpací stanici šetření a zjistili všechny důležité informace. Registrační značky umístěné na renaultu k němu ve skutečnosti nepatřili, mělo se jednat o vůz Peugeot. Policisté kontaktovali majitele peugeotu, muže z Třebíče, který následně zjistil, že mu byly obě registrační značky z automobilu zaparkovaném na ulici v části Horka – Domky odcizeny. Pachatel z auta odmontoval přední i zadní registrační značku, včetně jednoho rámečku a druhý poškodil. Případ začali ihned policisté třebíčského obvodního oddělení šetřit a po pachateli intenzivně pátrali. V úterý po čtvrté hodině ráno si policejní hlídka všimla na parkovišti ve Stříteži vozidla, které odpovídalo popisu podezřelého automobilu, a ve kterém byl řidič, registrační značky mělo v pořádku. Policisté provedli kontrolu a zjistili, že se skutečně jedná o muže podezřelého z odcizení registračních značek,“ popsala případ policejní mluvčí Jana Kroutilová. Podezřelého muže policisté velmi rychle vypátrali, je podezřelý ze spáchání trestného činu a dvou přestupků.
Čtyřicetiletého muže z Brna zajistili a odvezli ho na oddělení policie a umístili do policejní cely. „Jedná se o opakovaně soudně trestaného recidivistu, který si za majetkovou trestnou činnost v minulosti odpykal i trest odnětí svobody. Od konce loňského roku má uložen mimo jiné trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, a to až do konce roku 2018. Policisté na základě shromážděných důkazů sdělili čtyřicetiletému muži podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, který řeší ve zkráceném přípravném řízení. Dál je muž v souvislosti s odcizením registračních značek a nezaplacením za natankované pohonné hmoty podezřelý ještě ze spáchání dvou přestupků, které policisté šetří. Odcizené registrační značky, poté co odjel od čerpací stanice, vyhodil,“ dodala Jana Kroutilová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 19.01.2017 16:57




0 +
 

Hlavní zprávy