Opilá žena napadla v Polné policistu

Ze spáchání trestného činu byla obviněna žena, která fyzicky napadla ve čtvrtek 27. července zakročujícího policistu v bytě svých příbuzných a následně i na ulici před domem se chovala nevhodně a agresivně, když se jí snažili po opakovaném přivolání na místo policisté zajistit, jednoho z nich kousla do ruky. Žena skončila na protialkoholní záchytné stanici.

uniweb weby

„Policisté přijali ve večerních hodinách oznámení, že se v Polné nachází v bytě příbuzných opilá žena, která se chovala značně agresivně a vulgárně. Na místo vyjela policejní hlídka situaci prověřit. Žena se po příjezdu policistů zklidnila a její blízcí příbuzní se zaručili, že na ni dohlédnou, proto byla ponechána v jejich péči. Během krátké doby ale přijali policisté další oznámení, tentokrát se opilá žena přesunula na ulici před dům, kde se chovala nevhodně, velmi hlučně a vulgárně pokřikovala. Do lokality opět vyjela policejní hlídka. Po příjezdu policistů již žena na ulici nebyla, byla v bytě svých příbuzných. Opilá a značně agresivní dvacetiletá žena odmítala s hlídkou spolupracovat a nereagovala ani na opakované výzvy policistů, aby svého protiprávního jednání zanechala. Policisté se snažili agresivní ženu zajistit a přiložit jí pouta. Tomu se ale opilá žena aktivně bránila a jednoho ze zakročujících policistů kousla do ruky. Navíc se snažil policistům v  zajištění ženy bránit ještě další opilý muž, který se v tu dobu v bytě nacházel. Policisté mladou ženu zajistili a odvezli ji do jihlavské protialkoholní záchytné stanice. Při dechové zkoušce byla ženě naměřena hodnota 1,68 promile alkoholu. Zranění policisty si vyžádalo lékařské ošetření v nemocnici. Policisté zajistili také opilého muže, kterému při dechové zkoušce naměřili hodnotu přes dvě promile alkoholu, také on skončil na protialkoholní záchytné stanici,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Po vystřízlivění byla žena odvezena na policejní oddělení a na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař její trestní stíhání. „Dvacetiletá žena z Jihlavska byla obviněna ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě, kdy násilí bylo užito v úmyslu působit na výkon pravomoci policisty,“ dodal Jiří Vojtíšek, komisař oddělení obecné kriminality. Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byla obviněná žena z policejního oddělení propuštěna. Případ kriminalisté dále vyšetřují.

„Za spáchaný trestný čin lze uložit trest odnětí svobody až na čtyři roky,“ dodal npor. Bc. Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality.

Dvacetiletá žena je podezřelá ještě ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku, i ten policisté dále šetří. Ze spáchání stejného přestupku je podezřelý také osmadvacetiletý muž.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 31.07.2017 13:10




0 +
 

Hlavní zprávy