Opilí řidiči přišli v úterý na Vysočině o oprávnění

O řidičský průkaz přišel v úterý 26. září po desáté hodině večerní třicetiletý řidič s jeden a půl promile alkoholu v krvi, před půlnocí pak devětapadesátiletá řidička, která usedla za volant s více než dvěma promile alkoholu.

uniweb weby

Ze spáchání trestného činu je podezřelý třicetiletý muž, který v úterý jel po desáté hodině večer s vozem Fiat Punto po ulici Romana Havelky v Jihlavě, kde automobil zastavili policisté. „Při kontrole zjistili, že je řidič pod vlivem alkoholu. Dechová zkouška ukázala hodnotu 1,5 promile alkoholu a obdobné hodnoty policisté u muže naměřili i při opakovaných zkouškách. Řidič přišel o řidičský průkaz a v další jízdě už nesměl pokračovat. Podrobil se lékařskému vyšetření, při kterém mu byla odebrána krev. Třicetiletý muž z Jihlavska je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté dále prověřují,“ popsala první případ policejní mluvčí Jana Kroutilová.

V úterý jela žena před půlnocí s vozem Škoda Fabia po silnici ve směru na Zhoř. „U Jamného auto zastavila policejní hlídka a při kontrole policisté zjistili, že řidička je zjevně pod vlivem alkoholu. U devětapadesátileté ženy provedli dechovou zkoušku a naměřili jí hodnotu 2,18 promile alkoholu. Také opakovaná zkouška byla u řidičky pozitivní s hodnotou přes dvě promile alkoholu v dechu. Policisté opilé ženě zakázali pokračovat v jízdě a na místě jí zadrželi řidičský průkaz. Žena je podezřelá ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, případ policisté dále prověřují,“ dodala Jana Kroutilová. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy