Opilý řidič za volantem na Jihlavsku, šest zraněných

V neděli 25. prosince okolo sedmnácté hodiny havarovalo na silnici II/406 mezi Jezdovicemi a Salavicemi na Jihlavsku osobní a dodávkové vozidlo, nehoda si vyžádala několik zraněných osob, silnice byla v době nehody zcela neprůjezdná.

uniweb weby

„Řidič dodávkového vozu Ford Transit projížděl ve směru od Jezdovic na Salavice. Nechoval se při jízdě dostatečně ohleduplně a ukázněně a nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a svým schopnostem. Při projíždění pravotočivé zatáčky s vozem přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním autem Saab. V době dopravní nehody v dodávkovém voze cestovali kromě řidiče ještě dva spolujedoucí. V osobním autě Saab ještě cestovaly dvě spolucestující. Při dopravní nehodě si řidič dodávkového vozu způsobil těžká zranění a byl převezen na ošetření a k následné hospitalizaci do Nemocnice Jihlava. Zraněni byli také oba spolucestující, které zdravotníci převezli k ošetření a k následné hospitalizaci do Nemocnice Jihlava. V osobním autě se těžce zranil řidič, kteréhoDana Čírtková, tisková mluvčí letecká záchranná služba převezla do nemocnice  v Brně, a těžce se zranila spolujezdkyně a lehce druhá spolujezdkyně. Obě ženy převezli zdravotníci na ošetření a k následné hospitalizaci do Nemocnice v Jihlavě,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté u řidiče dodávkového vozu zjistili orientační dechovou zkouškou 2,11 promile alkoholu v dechu. Vzhledem ke zranění řidiče osobního vozu odeberou biologický materiál ke zjištění alkoholu v Nemocnici Brno - Bohunice. „Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na vozidlech v celkové výši 330 000 korun. Policisté zadrželi řidiči dodávkového vozidla řidičský průkaz  a ve věci zahájili úkony trestního řízení. Další okolnosti nehody jsou předmětem šetření,“ dodala Dana Čírtková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy