Oprava Měšínského mostu se o měsíc prodlouží

Na nově vybudovaný most, který spojuje vesnici Měšín a jihlavskou městskou část Heroltice, měla podle původního plánu poprvé vyjet auta 22. září. Řidiči se budou muset připravit na uzavírku, která potrvá až do října.

uniweb weby

Úsek vedoucí nad dálnicí D1 ale lidé budou muset i nadále objíždět, a to až do konce října. Výjimky se dočkají pouze řidiči autobusů, kteří by po mostě měli začít vozit cestující už v září. 

„Dálniční nadjezd na 116. kilometru stavební firma nově vybudovala, v současné době dělníci provádějí dokončovací práce," uvedl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Studecký. Podle něj bude trasa hotová do konce října. Uzavírka se tak protáhne přibližně o měsíc. 

Jako první se po mostě s největší pravděpodobností projedou vozy hromadné dopravy. „Autobusy by měly být na most vpuštěny už v září," upřesnil Studecký. Přesné datum ale nesdělil. Nyní linky, které jezdí z Jihlavy přes Měšín a pokračují na Žďársko, využívají objízdné trasy skrz Střítež do Ždírce až do Měšína. Některé spoje objíždějí uzavírku přes dálniční přivaděč nebo Heroltice. 

Řidiči osobních vozů, kteří jedou z Jihlavy do Měšína, musí až do konce října jezdit po obousměrné čtrnáctikilometrové objízdné trase. Ta vede z krajského města přes Střítež a Ždírec do Měšína. 

Starý most stavební firma strhla za účelem modernizace dálnice v úseku mezi Jihlavou a Velkým Beranovem. Celková částka za obnovení této trasy činí šest milionů korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 09.08.2017 14:09




0 +
 

Hlavní zprávy