Osamělé večery Dory N. na ledečském hradě

V pátek 18. listopadu hostí od 19.00 vytopený divadelní sál ledečského hradu další divadelní představení, které pořádá divadelní soubor Mimochodem. Tentokrát pozval do ledče nad Sázavou havlíčkobrodský soubor Adivadlo s dramatizací hry Mileny Štráfeldové nazvanou Osamělé večery Dory N.

uniweb weby

„Dcera Boženy Němcové Dorota dlouhá léta odolávala žádostem novinářů o rozhovor. Nakonec ale svolila nejen k povídání, ale i k přečtení mnoha dopisů psaných samotnou Boženou. Oblíbená dramatizace tohoto rozhovoru jej výrazně oživuje a přináší velmi osobní, osobitý a často i velmi překvapivý pohled na život a dílo naší nejznámnější spisovatelky.
Monodrama Osamělé večery Dory N. havlíčkobrodského Adivadla se skládá nejen ze scénické montáže dopisů, zápisků a ukázek z díla Boženy Němcové, ale také z psychologické studie staré ženy, která celý svůj život prožila ve stínu slavné matky a musí se vyrovnávat s různými traumaty, která jí toto soužití kdysi přineslo,“ přibližuje Josef Nádvorník z divadelního souboru Mimochodem.
Vstupné je 90 Kč, držitelé permanentek divadla Mimochodem mají vstup zdarma, stejně jako studenti dramatického oboru ledečské ZUŠ. Místa si mohou zájemci rezervovat na telefonním čísle 775 646 629 a e-mailu rezervace@mimochodem.com.

Více informací na: www.mimochodem.com.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy