Pavlína Nymburská z Černovic je mistryní České republiky ve střelbě ze vzduchové pušky

Mladí střelci a střelkyně ze Sportovně střeleckého klubu Černovice si začátkem dubna z Mistrovství České republiky mládeže vzduchové pušky vleže odvezli z Plzně hned několik medailí. Největší úspěch slaví Pavlína Nymburská, která si vybojovalo zlato.

uniweb weby

Pavlína Nymburská v poslední osmé směně jako poslední střelec závodu a svou poslední ranou zasáhla středovou desítku a s absolutním nástřelem 300 bodů porazila svou soupeřku z Brandýsa nad Labem. Navíc do své sbírky přidala stříbrnou medaili, když s Karolínou Janů a Kateřinou Hodinovou v kategorii družstev v disciplíně mládež do 12 let vystřílely druhé místo a jen o jediný bod skončily těsně za domácí Duklou Plzeň. 

V kategorii starších žáků podali skvělý výkon  Dominika Jandová  s Matějem Lemberkem - oba střelili 299 bodů. „Dominika postoupila ještě do finále, kde střelila  103,1 bodu, ale na tzv. velké pódium chybělo 0,6 bodu. Matěj skončil na 12. místě.  Náš tým ještě doplňovala Tereza Kolářová, která střelila na hranici svého osobního rekordu a byla jednadvacátá,“ pyšně uzavřel Petr Nymburský ze Sportovně střeleckého klubu Černovice.

Sportovní klub Černovice vznikl z původně střeleckého kroužku v roce 2004. Jeho členové mají na kontě řadu úspěchů a v celorepublikové konkurenci se rozhodně neztratí. Už tuto sobotu 8. Dubna pořádá klub v místní černovické tělocvičně ZŠ domácí závody O pohár města Černovic.

Poznámka redakce: hledáte oficiální stránky a oficiální zprávy města Plzně? Klikněte na stránku Zprávy z Plzně.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy