Pelhřimovští školáci mají nové hřiště i s oválem pro atletiku

Žáci pelhřimovských základních škol i široká veřejnost mají od středy 18. října k dispozici nové víceúčelové hřiště s atletickým oválem, které nahradilo už zastaralé travnaté. Jeho investorem bylo město Pelhřimov, které za rekonstrukci zaplatí 10,7 milionu korun včetně DPH.

uniweb weby

Město přitom při rozhodování využilo elektronickou aukci. Z ní s nejlepší nabídkou vyšla společnost Swietelsky stavební. Její závod Sportovní stavby s pracemi začal v červenci a dokončil je v říjnu. 

Provoz hřiště zajišťuje ZŠ Osvobození Pelhřimov a do konce letošního roku si ho lze podle rozhodnutí rady města pronajímat zdarma. „Provozní řád umožňuje i rezervaci pro uzavřenou skupinu. Mohou ho tedy využít i instituce, které vlastní nemají. Snažíme se investice rozprostřít do všech částí města, aby lidé byli spokojení a mohli aktivně trávit volný čas. Jsem velmi rád, že jsme postoupili o další krok ve zkvalitnění života v oblasti sportu," uvedl pelhřimovský starosta František Kučera při otevření sportoviště. 

„Dominantou sportoviště je atletický ovál se čtyřmi drahami s umělým sportovním polyuretanovým povrchem Porplastic. Součástí areálu jsou i další tři plochy s různobarevným rozlišením pro další sporty jako je volejbal, tenis, basketbal a florbal,“ vysvětluje Jiří Berka z obchodního oddělení závodu Sportovní stavby Swietelsky stavební. Pro školní děti, sportující občany či spolky jde tedy o velmi dobrou zprávu. Město Pelhřimov přitom letos dokončí ještě dětské hřiště v lokalitě Městských sadů. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 18.10.2017 16:55




0 +
 

Hlavní zprávy