Peloton Na kole dětem se zastavil i v Dukovanech

Osmý ročník dobročinné cyklojízdy pod dohledem rekordmana Josefa Zimovčáka ve prospěch onkologicky nemocných dětí měl letos na své trase premiérovou zastávku. Ambasador pelotonu na předposlední zastávce, která byla u Jaderné elektrárny Dukovany, projel Jadernou elektrárnu Dukovany jejím střeženým prostorem, kolem chladicích věží a všech čtyřech reaktorových bloků.

uniweb weby

Slavnostní prolog letos zavedl peloton do severních Čech. Josef Zimovčák odstartoval na historickém kole jedenáctidenní cyklojízdu 31. května v Ústí nad Labem. Celkem deset etap dnem za dnem vedlo cyklisty do cíle v jihomoravských Rouchovanech, nedaleko Jaderné elektrárny Dukovany.  Peloton podpořili svou účastí další sportovci i známé osobnosti s cílem pomoci dobré věci. Na trase se již tradičně objevili například lékaři Pavel Pafko a Jan Pirk, spolujezdci byli také Petr a Gabriela Koukalovi a další. Hned po příjezdu je přivítal Jiří Bezděk, mluvčí elektrárny a Vladimír Černý, člen Správní rady Nadace ČEZ, a společně předali šek od Nadace ČEZ na 200 tis. korun.

Nadace ČEZ podpořila osmý ročník cyklojízdy Na kole dětem prostřednictvím svého grantového řízení Podpora regionů, které je zaměřeno na rozvoj veřejně prospěšných projektů, částkou 200 tisíc korun. Příspěvek bude použit na částečnou úhradu nákladů spojených s realizací rekondičních pobytů pro děti po náročné onkologické léčbě.

 „Těší nás, že do akce, která propojuje pomoc potřebným s aktivním stylem života, chutí sportovat a poznávat rodnou vlast, jsme se letos opět mohli zapojit i my,“ řekla Michaela Ziková, ředitelka Nadace ČEZ.

Do areálu elektrárny Dukovany jel z bezpečnostních důvodů pouze Josef Zimovčák, který symbolicky objel jejím střeženým prostorem. Ostatní cyklisté mezitím mohli nabrat síly a využít občerstvení, které pro ně elektrárna připravila.

Peloton jedoucí napříč pěti kraji mohl doplnit každý zájemce bez rozdílu věku či fyzické kondice. Celá trasa je každým rokem koncipována jako projížďka malebnou přírodou okolo mnoha zajímavých míst v naší republice. Na jednotlivých zastávkách navíc přítomné pomocníky čekal pestrý zábavný program.

Projekt podpořila Nadace ČEZ.

Detail trasy všech etap a reportáže z nich jsou k dispozici na webu projektu nadačního fondu Josefa Zimovčáka

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy