Petanque seniorů tentokrát jinak

Už devátým rokem hrají senioři z domovů pro seniory na Vysočině pétanque v rámci celostátní soutěže Morava Cup a ještě nikdy jim u toho nepršelo - až letos.

uniweb weby

Už devátým rokem hrají senioři z domovů pro seniory na Vysočině pétanque v rámci celostátní soutěže Morava Cup a ještě nikdy jim u toho nepršelo - až letos. Ve středu 13. června se v Domově pro seniory Třebíč Manželů Curieových uskutečnilo krajské kolo v této soutěži, a protože počasí nepřálo venkovním aktivitám, připravili pracovníci domova pro seniory mokrou variantu a hrála se „čára“.

Ze šesti domovů pro seniory zřizovaných Krajem Vysočina se do Třebíče sjeli senioři vdoprovodu pracovníků organizací, sestavili 9 hracích družstev a začala se hrát speciálně upravená hra, kterou si senioři pamatují ze svého mládí. Hrálo se speciálními žetony, které bylo potřeba hodit na stanovenou čáru. Zpočátku senioři pilovali techniku hodu, ale postupně získávali jistotu a správný švih a vzávěru už to byla vypracovaná hra i staktickými hody na spoluhráčovy žetony. Fandilo se jako na správných závodech, hra byla napínavá a zábavná. Prostředí jídelny domova pro seniory umožnilo příjemnou atmosféru, kterou však utvořili především aktéři celého dne. Přišli se podívat i další obyvatelé domova pro seniory, návštěvy i s dětmi, pracovníci současní i minulí, prostě bylo veselo.

Do soutěže se zapojili senioři zDomova ve Ždírci, kteří sestavili dvě družstva, jedno družstvo přijelo zDomova důchodců Proseč Obořiště, zProseče u Pošné a z Domova pro seniory Velké Meziříčí, dvě družstva potom postavili zDomova pro seniory Třebíč, Koutkova-Kubešova a pořadatelský Domov pro seniory Třebíč, Manželů Curieových a postavil do soutěže rovněž dva týmy.

Soutěž se hrála systémem každý skaždým a do finále se probojovalo jedno družstvo zDomova Ždírec a druhé družstvo zdomova pro seniory v Třebíči, na ulici Koutkova. Obě dvě družstva tak čeká cesta do Zlína, kde se vDomově pro seniory Burešov uskuteční už IX. ročník Morava Cupu ve hře pétanque. Pořadatelem této akce je již tradičně Zlínský kraj a Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, který zve výherce krajských kol na 16. srpna do Zlína ke společnému zápolení.

Všem hráčům patří velký obdiv za jejich přístup ke hře a pracovníkům pořádajícího domova obrovský dík za skvělou organizaci celého dne.


  • Táňa Křížová, odbor sociálních věcí

    Krajský úřad Kraje Vysočina

    e-mail: tisk@kr-vysocina.cz


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.06.2018 11:17




0 +
 

Hlavní zprávy