Pivovary z Vysočiny bodovaly na 59. ročníku Dočesné, získaly čtyři ocenění

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s., Rodinný pivovar Bernard, a. s., a Pivovar Jihlava, a. s., si odvezli z víkendové odborné degustace piv, která se konala v rámci 59. ročníku žatecké Dočesné. Degustace patří mezi pět nejvýznamnějších degustací v České republice a pořádá ji Chmelařský institut, s. r. o.

uniweb weby

V kategorii světlých výčepních piv získal Pivovar Jihlava, a. s., první místo za pivo Ježek Šenkovní 10°. Mezi světlými ležáky dominoval zase Rodinný pivovar Bernard, a. s., s pivem Bernard Kvasnicový ležák 11°.
Dvě třetí místa si ze Žatce vedle humpoleckého pivovaru, jehož zástupci převzali cenu vkategorii tmavých ležáků za Bernard Černý ležák 12°, také Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod, a. s., jehož pivo Rebel Sváteční speciál ocenila odborná porota třetím místem.
„Jedná se o světlé speciální pivo s obsahem alkoholu 6,2 %, které vaříme z českých sladů tradičním dvourmutovým způsobem. Ve srovnání s jinými pivy byl k tradičním českým chmelům přidán chmel vyšlechtěný z divokého kavkazského chmele, který dodává pivu vyšší hořkost a kořenité, až citrusové aroma,“ přiblížil Rostislav Zagora, podsládek brodského pivovaru.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy